Στη Σητεία οδηγήθηκε το φορτηγό πλοίο «SNEZHURA», σημαίας Ουκρανίας, το οποίο ήταν φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα και ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Κάσου.

Τα οκτώ μέλη του πληρώματος αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων.

Το πλοίο, που σχετίζεται με υπόθεση λαθρεμπορίας στην περιοχή Κρανιδίου Αργολίδας, εντοπίστηκε αρχικά από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου-Μυρτώου Πελάγους. Ο πλοίαρχος, ο οποίος αρνείτο να υπακούσει για έλεγχο, το οδήγησε σε διεθνή ύδατα και σύμφωνα με δήλωσή του το «SNEZHURA» είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό το Μαυροβούνιο.

Στις 12 Απριλίου, στην Επίδαυρο Αργολίδας, υπήρξε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ακινητοποιήθηκαν και ελέγχθηκαν τρία φορτηγά αυτοκίνητα, εντός των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.700 μεγάλες κούτες με 850.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων, τα οποία έφεραν ελληνικές, βουλγαρικές και ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι τα τσιγάρα εκφορτώθηκαν από το προαναφερθέν φορτηγό πλοίο σε ιχθυοτροφείο, στη θέση Κορακιά Κρανιδίου.