Βουτιά καταγράφεται στην τουριστική σεζόν στο νομό Ρεθύμνου. Τα στοιχεία με τις πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων δείχνουν ότι οι επιχειρηματίες του νησιού είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι αφού τον περασμένο μήνα τα ξενοδοχεία της περιοχής εμφάνισαν κατά 8% μείωση σε πληρότητα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009.

Ιδιαίτερα «κακός» μήνας όμως ήταν και ο Μάιος αφού οι πληρότητα των ξενοδοχείων παρουσίασε μείωση κατά 9% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Το πρόβλημα όμως ξεπερνά το νομό Ρεθύμνου, αφού ολόκληρη η Κρήτη υποφέρει από την απουσία τουριστών.

Τα ποσοστά στις πληρότητες που καταγράφονται στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου είναι αντίστοιχα με εκείνα του Ρεθύμνου για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2010.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι και ο μήνας που διανύουμε κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του νησιού, ο Ιούλιος θα εμφανίσει ποσοστά του προηγούμενου μήνα (δηλαδή μείωση 8%). Γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερες οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο νομό Ρεθύμνου σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009.