Ηλεκτροπληξία έπαθε επιχειρώντας να κλέψει καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ, ένας 22χρονος στην Καβάλα. Πιο συγκεκριμένα:

Την 05-04-2011 και περί ώρα 18,30΄, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μετέβη στην αγροτική περιοχή του Ακροποτάμου Καβάλας με δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία είχε αφαιρέσει την 27-03-2011 από περιοχή του Σταυρού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αφαιρέσει χαλκό από εσωτερικό μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. Αφού έκρυψε επιμελώς την ανωτέρω μοτοσικλέτα εντός αντλιοστασίου, αναρριχήθηκε σε παρακείμενη κολόνα της Δ.Ε.Η. με σκοπό να κόψει τα καλώδια και να αφαιρέσει στη συνέχεια τμήματα χαλκού από το εσωτερικό τους, πλην όμως υπέστη ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του. Ακολούθως ο δράστης ανευρέθη από διερχόμενο βοσκό, ο οποίος ειδοποίησε το Ε.Κ.Α.Β., ασθενοφόρο του οποίου μετέφερε τον 22χρονο αλλοδαπό, αρχικά στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης και στη συνέχεια στο Γ. Νοσοκομείο Καβάλας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την αστυνομική έρευνα-προανάκριση που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης προέκυψε ότι ό ανωτέρω δράστης αφαιρούσε συστηματικά καλώδια και χάλκινα τμήματα μετασχηματιστών από αντλιοστάσια των αγροτικών περιοχών του Δήμου Παγγαίου Καβάλας και ειδικότερα:

* Την 17-18/03/2011 στην αγροτική περιοχή «Καραβαγγέλη» του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, κατέβασε μετασχηματιστή ο οποίος ηλεκτροδοτούσε αντλιοστάσιο, τον αποσυναρμολόγησε και αφαίρεσε χαλκό από το εσωτερικό του.
* Το χρονικό διάστημα από 25-03-2011 έως 05-04-2011, παραβίασε εξωτερικές πόρτες τριών αντλιοστασίων στην θέση «Βράχωμα» του Δ.Δ Ακροποτάμου Καβάλας και αφαίρεσε καλώδια από μοτέρ και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις προκαλώντας φθορές 15.000,00 €.

Η κλεμμένη μοτοσικλέτα ανευρέθη στο προαναφερόμενο σημείο από αστυνομικούς του Α.Σ. Ορφανίου και του Α.Τ. Ελευθερούπολης, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Ο 22χρονος δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γ. Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης συνεχίζει την προανάκριση για την εξιχνίαση και άλλων όμοιων αδικημάτων.