Το internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων, ακόμη και στις σεξουαλικές μας συνήθειες!

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας οι Έλληνες δείχνουν μία ιδιαίτερη ροπή στο on line φλερτ και μάλιστα δέχονται… αβίαστα ακόμη και τη σεξουαλική συνέρευσε με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου 2010 σε δείγµα 1.014 ατόμων, ηλικίας 18 – 54 ετών.

Το 45,6% των συμμετεχόντων στην έρευνα παραδέχεται ότι φλερτάρει µέσω internet, σχεδόν 5 στους 10 κάνουν φιλίες µέσω των δηµοφιλών ιστοσελίδων, ενώ τα «ηνία» κρατούν οι διαζευγμένοι (60%).

Αν και οκτώ στους δέκα συµµετέχοντες δηλώνουν πως δεν θα έκαναν σχέση µε κάποιον που γνώρισαν µέσω internet γιατί φοβούνται, το 65,8% των ανδρών λέει «ναι» σε σεξουαλική επαφή με κάποια γυναίκα που γνώρισε on line.

Το 22% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι η συστηματική χρήση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις με τους συντρόφους τους.

Υπάρχουν πάντως και οι πιο τολμηροί! Ένας στους δέκα συμμετέχοντες παραδέχεται ότι έχει απατήσει τον σύντροφό του µε κάποιον που γνώρισε στο facebook ή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.