Μια υπόθεση απάτης, πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης εξιχνιάστηκε από τις αρχές με 36 δράστες, κατοίκους Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Αττικής.

Δεκαεπτά από τους δράστες εντόπιζαν άτομα – συνεργούς, που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και τους χορηγούσαν πλαστά δικαιολογητικά για να μπορέσουν να πάρουν δάνεια.

Ακόμα συνόδευαν τους δανειολήπτες στις τράπεζες στις περιπτώσεις δανείων και στις εμπορικές επιχειρήσεις στις περιπτώσεις αγοράς αυτοκινήτων ή ηλεκτρικών ειδών.

Οι δράστες κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος από τα εκταμιευθέντα χρηματικά ποσά των δανείων, καθώς επίσης και τα εμπορεύματα που προέρχονταν από τις παράνομες συναλλαγές σε επιχειρήσεις.

Οι υπόλοιποι 19 δράστες, που είχαν χαμηλά εισοδήματα, παρουσιάζονταν απλά ως δανειολήπτες και για την παρουσία τους έπαιρναν μικρά χρηματικά ποσά.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε η τέλεση απατών με οικονομικό όφελος 72.737 ευρώ, ενώ οι συνολικές απόπειρες απατών ανέρχονται στο ποσό των 331.295 ευρώ.

Οι αρχές κατέσχεσαν ακόμα 2 φακέλους, οι οποίοι περιείχαν μεγάλο αριθμό εγγράφων – δικαιολογητικών, που απαιτούνταν για την έκδοση δανείων.