Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος τριών συλληφθέντων στα επεισόδια της Κερατέας. Κατά περίπτωση η κατηγορία απαγγέλθηκε με την επιβαρυντική διάταξη του γνωστού κουκουλονόμου. Για άλλους δύο συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση κατά της Αρχής.Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Στο μεταξύ, στην Κερατέα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Μπορεί να υπάρχει ησυχία για κάποιο διάστημα, όμως, αυτή η ησυχία μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων μετατρέπεται σε φασαρία. Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται συνεχώς στην περιοχή για να εποπτεύουν τους κατοίκους, οι οποίοι, είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τη μη κατασκευή του ΧΥΤΥ.

Τα επεισόδια βέβαια δεν έλειψαν ούτε χθες μεταξύ κατοίκων της περιοχής και δυνάμεων της Αστυνομίας. Μολότοφ, πετροπόλεμος και δακρυγόνα συνέθεσαν το σκηνικό της έντασης, που προκλήθηκε με αφορμή την έρευνα των Αρχών, παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτι κατοίκου της περιοχής και στο πλαίσιο της προανάκρισης για την εμπρηστική επίθεση σε καντίνα της αστυνομίας στην Κακιά Θάλασσα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων τραυματίστηκαν πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος της Κερατέας.

Η Αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα τα οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Δείτε σχετικό βίντεο με τα επεισόδια

Δείτε και φωτογραφίες από τη σημερινή μέρα και τη χθεσινοβραδινή