Έληξε η κατάληψη της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τους 300 μετανάστες στη ΓΣΕΕ. Η Πρωτοβουλία στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μίλησε για «πανευρωπαϊκό κίνημα, όπου καθηγητές και πολιτικοί στηρίζουν τους μετανάστες». Εκεί παρευρέθηκαν και άλλοι μετανάστες, εκτός των 300, αλλά και διάφορες μεταναστευτικές οργανώσεις.

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία που έχει δώσει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που μεταφέρθηκαν οι 300 μετανάστες από τη Νομική και, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής μέρας αλληλεγγύης, πρόκειται να γίνει πορεία προς τη Βουλή και επιστροφή στο μέρος που διαμένουν. Μάλιστα, εάν δεν δοθεί λύση, δεν σκοπεύουν να εκκενώσουν το κτήριο που τους φιλοξενεί. Αύριο στο χώρο στην περιοχή του Μουσείου πρόκειται να γίνει συναυλία, ωστόσο είναι δεν είναι ακόμη γνωστή η ώρα.

Ένας εκ των απεργών πείνας ξεκαθάρισε ότι «θα σκληρύνουν τον αγώνα τους» και από σήμερα κόβουν το τσάι. «Δεν επιτρέπεται να μας κάνει κουμάντο κανείς στη ζωή μας. Άμα θέλει η κυβέρνηση να μας καλέσει να κάνουμε διάλογο», είπε κάποιος άλλος από τους 300 μετανάστες. Κάποιος άλλος σχολίασε: «Αν πεθάνουν άνθρωποι, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Δεν έχει γίνει επαφή με τον κυβέρνηση, θα φύγουμε με τη νίκη, διαφορετικά θα μας πάνε στο νεκροταφείο».

Η κατάσταση υγείας των μεταναστών είναι σε άσχημη κατάσταση, καθώς έχουν χάσει πολλά κιλά λόγω της απεργίας πείνας τους. Το ηθικό τους ωστόσο δεν πτοείται. Πλέον δηλώνουν ότι θα βάζουν στο στόμα τους μόνο ζάχαρη, νερό και αλάτι, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να τους αγνοεί.

Στη συνέντευξη Τύπου επρόκειτο να παρευρεθεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η υγεία της όμως δεν το επέτρεψε. Έστειλε όμως ένα μήνυμα συμπαράστασης στους απεργούς πείνας λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η ρίζα της φιλοσοφίας της ζωής ξεκινά από τη συμπόνια. Το περιβάλλον και οι συνθήκες επηρεάζουν τη ζωή μας. Στέλνω τη συμπαράσταση μου και θέλω να συνεχίσουν να ζητούν νομιμοποίηση, καθώς για να παραμένουν στην Ελλάδα σημαίνει ότι έχουν έσοδα».

Τέλος, έκαναν γνωστό ότι έχουν μαζευτεί 1868 επώνυμες υπογραφές που στηρίζουν τον αγώνα της Επιτροπής Αλληλεγγύης και την προκαταρκτική που έχει γίνει.