Αντιδράσεις προκαλεί στους πολίτες η αναγραφή του αριθμού δελτίου ταυτότητας στις μηνιαίες κάρτες εισιτηρίων. Οι υπεύθυνοι του ΟΑΣΑ απαντούν ότι ζητούν αυτό το στοιχείο από τους πολίτες για να πιστοποιούν ότι το στέλεχος που φέρει το κουπόνι είναι το ίδιο με αυτό που έχει πληρώσει για την απόκτησή του ενώ οι πολίτες μιλούν για ένα καινούργιο φαινόμενο που δεν ίσχυε μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, χθες δηλαδή που ίσχυσαν για πρώτη φορά οι ανατιμήσεις στα εισιτήρια και τις μηνιαίες κάρτες.

Πάντως, η πλήρης απάντηση του ΟΑΣΑ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, είναι η παρακάτω:

«Ναι ζητάμε αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Πιστοποιούμε τον κάτοχο προκειμένου να μην δίνεται το κουπόνι σε άλλους. Γιατί μας έχει τύχει πολλές φορές να κυκλοφορούν διάφοροι με το ίδιο κουπόνι.
Το δελτίο που επεδείκνυε κάποιος είχε φωτογραφία. Μιλάτε για προσωπικά δεδομένα; Το κουπόνι το έχετε πάνω σας; Εννοείται ότι αν χάσετε το κουπόνι θα δημοσιοποιηθεί ο αριθμός ταυτότητάς σας; Μπορείτε να γράψετε τον αριθμό του διπλώματος, μπορείτε ακόμη να γράψετε κάτι άλλο που να προσωποποιεί εσάς και όχι τον αριθμό ταυτότητάς σας».