Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την, επίσης δικηγόρο, σύζυγό του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απολογήθηκε για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα. Αμέσως μετά, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω συγγνώμη και από τη σύζυγό μου, την οποία υπεραγαπάω, και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς, βρέθηκα σε μια κατάσταση… που έγινε αυτό το περιστατικό, κι εγώ ακόμη δεν μπορώ να δώσω εξήγηση.

Δεν έχω υπάρξει ποτέ ξανά στη ζωή μου βίαιος. Έχω χτίσει μία καριέρα με μεγάλο κόπο, όπως και η σύζυγός μου. Θα κοιτάξω να δω πώς μπορώ να θεραπευτώ, θα ζητήσω βοήθεια. Θα αναζητήσω τις αιτίες γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι που θα το συγχωρήσω στο εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου», είπε, στη συνέχεια, ο Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ο κατηγορούμενος ποινικολόγος και απολογούμενος φέρεται να ζήτησε συγγνώμη και να ομολογήσει τις πράξεις που διέπραξε σε βάρος της συζύγου του.

Όλα ξεκίνησαν, φέρεται να είπε, από μια σκηνή ζηλοτυπίας μέσα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια χάθηκε ο έλεγχος.

Από νωρίς το πρωί στο πλευρό του δικηγόρου βρίσκονται στενοί συνεργάτες του, η πρώην σύζυγός του, η κόρη του από τον πρώτο του γάμο και ο κουμπάρος του, γνωστός δικηγόρος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πριν ξεκινήσει η απολογία κατέθεσαν στην 18η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες βράδυ η ανακρίτρια επισκέφθηκε στο σπίτι της τη σύζυγο του κατηγορούμενου δικηγόρου, η οποία στην κατάθεσή της φέρεται να επιβεβαίωσε τα ευρήματα του γιατρού που μιλά για ξυλοδαρμό.

Επιπλέον στον κατηγορούμενο δικηγόρο επιβλήθηκε η υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που βάρυνε στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ήταν η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και η υποστηρικτική κατάθεση της πρώην συζύγου του.