«Έχω δεχτεί τρεις μαχαιριές στο μπράτσο και κλωτσιές στο πρόσωπο, έχω σπασμένη μύτη, δεν μπορώ να μιλήσω πολύ. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει», συγκλονίζει ο Γιώργος Ταμπάκης, ένας από τους εθελοντές που δέχτηκαν επίθεση στην Πάρνηθα, όπου είχαν πάει, για να συνδράμουν στον καθαρισμό του βουνού.

«Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν στο νοσοκομείο εγκαίρως. Δηλαδή, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου», λέει, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Οι τέσσερις εθελοντές είχαν πάει να καθαρίσουν μια περιοχή στην Πάρνηθα από σκουπίδια, όταν μια ομάδα 7 ατόμων τους πλησίασε. Οι δράστες τους περικύκλωσαν και άρχισαν να τους χτυπούν και να τους μαχαιρώνουν με πρωτοφανή αγριότητα. Τους εγκατέλειψαν αιμόφυρτους και μέχρι σήμερα δεν έχουν συλληφθεί.

«Τους είπαμε ότι είμαστε εθελοντές και είχαμε πάει να καθαρίσουμε το βουνό. Αυτοί ήταν πολύ απειλητικοί και έψαχναν αφορμή να τσακωθούμε», λέει ο Μιχάλης Λαπαρδάς, ένας από τους εθελοντές, που δέχτηκε ειδεχθή επίθεση.

Στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο. Οι δύο τραυματισμένοι εθελοντές χάνουν αίμα και πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο ταχύτατα.

«Ήταν 7-8 άτομα πάνω μας και μας χτυπάγανε. Τον Γιώργο τον μαχαιρώσαν. Ο Γιώργος έχανε πάρα πολύ αίμα, είχε αιμορραγία στο χέρι του. Θα το είχαμε χάσει το παιδί από αιμορραγία», συγκλονίζει ο Μιχάλης  Λαπαρδάς.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων, οι επτά δράστες ήταν νεαροί 20 με 25 χρονών. Τους ανέφεραν πως ήταν από το Μενίδι και τους ρώτησαν ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, με τους δράστες να διαφεύγουν τη σύλληψη και τους δύο τραυματισμένους εθελοντές να προσπαθούν να συνέλθουν και να δικαιωθούν.