Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο, που δείχνει τη στιγμή της επίθεσης στη Ρένα Κουβελιώτη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της δημοσιογράφου.

Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ σε οικόπεδο-εργοτάξιο στο Λαγονήσι, όταν η ρεπόρτερ πλησίασε τους εργάτες να ρωτήσει τον λόγο που έκαναν οξυγονοκόλληση, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και δίπλα σε πράσινο.

Τότε, ξεκίνησε ένας έντονος διάλογος με τον έναν εργάτη, ο οποίος λίγο αργότερα φώναξε: «Ρε, πάρτε δρόμο από εδώ», τραβώντας τον κάμεραμαν και στη συνέχεια γυρνώντας το χέρι της δημοσιογράφου.

Βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης:

Καταδίκη από την ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταδίκασε την επίθεση στη Ρένα Κουβελιώτη, αναφέροντας τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».