Επίθεση δέχθηκε η Ρένα Κουβελιώτη κατά τη διάρκεια πολύ πρόσφατου ρεπορτάζ. Η δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε ανακοίνωση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ: παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της.

Το πρώτο μήνυμα της Ρένας Κουβελιώτη μετά την επίθεση

Πριν από λίγη ώρα, η δημοσιογράφος προχώρησε στην πρώτη της ανάρτηση στο twitter αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε. «Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Είμαι αρκετά καλά, ώστε να σας διαβεβαιώσω πως η έρευνα θα συνεχιστεί με κολάρο ή μη», έγραψε στο πρώτο της μήνυμα η Ρένα Κουβελιώτη.

Η Ρένα Κουβελιώτη αναμένεται να δώσει απαντήσεις και να σχολιάσει το περιστατικό στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε το τελευταίο διάστημα

Ενεργή δημοσιογράφος, η Ρένα Κουβελιώτη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha». Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται καθημερινά, πολλές, ενώ το τελευταίο διάστημα ασχολήθηκε επισταμένα με δύο συγκεκριμένες υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη: η μια υπόθεση ήταν η δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι και η άλλη ο θάνατος του χάσκι, Όλιβερ, στην Αράχωβα.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως η επίθεση που δέχθηκε η Ρένα Κουβελιώτη σχετίζεται με τις υποθέσεις αυτές, καθώς ενδέχεται να είναι κάποιο τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός.