Ελεύθερος έφυγε από το ανακριτικό γραφείο μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στον βουλευτή, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, με τον οποίο δημιουργήθηκε το επεισόδιο χθες έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Η απολογία του κατηγορούμενου για το κακούργημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του ήταν σύντομη, με τον ίδιο να αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ξυλοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος προανακριτικά φέρεται να «αρνήθηκε την αποδιδόμενη πράξη σε βάρος του, αναφέροντας ότι επρόκειτο για απολύτως προσωπική διένεξη δίχως καμία κομματική ή πολιτική σκοπιμότητα».

Ο κ. Γραμμένος, από την πλευρά του, φέρεται να υποστήριξε ότι η επίθεση σε βάρος του από τον κ. Φλώρο «είχε σκοπό να τον εμποδίσει να ασκήσει τα καθήκοντά του ως βουλευτής», κάτι που συνέβη λόγω του τραυματισμού του, καθώς, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση του ΓΝΑ, υπέστη κάταγμα στη μύτη.

«Έπραξα λάθος»     

«Ως γιος εκείνη τη στιγμή, ορμώμενος και από το συναίσθημα, θεώρησα ότι έπραξα σωστά. Επειδή, όμως, έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα, αυτή του έλληνα βουλευτή, έπραξα απολύτως λάθος. Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε έλληνα βουλευτή για τους χώρους του κοινοβουλίου. Δεν αποτελεί και παράδειγμα για έλληνα βουλευτή» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φλώρος, βγαίνοντας από τα δικαστήρια λίγο μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

Η συνήγορος του κατηγορούμενου βουλευτή, Βάσω Πανταζή, αναφερόμενη στην ανάκριση σημείωσε πως «η δικαιοσύνη ξέρει να αξιολογεί τα πραγματικά περιστατικά, να μπαίνει στην ουσία των πραγματικών συμπεριφορών και των περιστατικών». «Με έναν πολύ ανθρώπινο τρόπο προσέγγισης η κυρία ανακρίτρια και η κυρία εισαγγελέας του επεσήμαναν ότι δεν νοείται τέτοια συμπεριφορά υπό τη θεσμική ιδιότητα του βουλευτή», εξήγησε η συνήγορος, η οποία σημείωσε πως ο εντολέας της «έχει κατανοήσει πως δεν αρμόζει στη θεσμική του ιδιότητα μια τέτοια συμπεριφορά».

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πατέρας του κ. Φλώρου, σχετικά με ανώνυμους λογαριασμούς στο «Χ», που τον υβρίζουν.