Ελεύθερος έφυγε από το ανακριτικό γραφειο μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στο βουλευτή με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Στη δήλωσή του μετά την απελευθέρωσή του, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, δήλωσε ότι έπραξε λάθος. «Ως γιος εκείνη τη στιγμή και ορμώμενος από το συναίσθημα θεώρησα ότι έπραξα σωστά. Επειδή είμαι και Έλληνας βουλευτής έπραξα απολύτως λάθος. Δεν αποτελεί παράδειγμα για Έλληνα βουλευτή».

Ισχυρίζεται πως δεν τον χτύπησε

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή, ισχυρίζεται πως προκλήθηκε από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησε.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πατέρας του, σχετικά με ανώνυμους λογαριασμός στο Χ που τον υβρίζουν. Το σχόλιό του, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι η υπόθεση θα κριθεί από τη δικαιοσύνη προκάλεσε την «αναίτια» επίθεση του κ. Γραμμένου.

«Μου λέει “Βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι”. Γυρνάω και του λέω “Άντε γ…” και μου λέει “Θα σου γ… τη μ… εσένα”. Του λέω “Τι είπες”. Φεύγει εκείνη τη στιγμή και ξανακάθομαι στη θέση μου», περιέγραψε ο κ. Φλώρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε λέγοντας: «Ξαναγυρνάει προκαλώντας, μου έκανε κ…δάχτυλα με χειροπέδες, μου λέει “Εσένα τη μανούλα σου θα γ… παλιόπ…”, μου κάνει “Να το θυμάσαι, θα σε πάνε με χειροπέδες μέσα”. Φεύγω εκείνη τη στιγμή, επειδή δεν ανέχομαι κανέναν να μου βρίζει τη μητέρα μου που είναι ό,τι πιο ιερό έχω και νομίζω ότι είναι για όλο τον κόσμο, βγήκα στην είσοδο, ήταν ο φρουρός της Βουλής εκεί, ήταν και ο κ. Γραμμένος. Μου λέει “Φύγε από εδώ, φύγε από μπροστά μου”. Με σπρώχνει και εκείνη τη στιγμή γυρνάω, τον πιάνω από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γροθιές που έχουν αναφέρει, ούτε το παραμικρό. Και εκεί έληξε το θέμα, μαζεύτηκε ο κόσμος, μας χώρισε και δεν έγινε τίποτε άλλο».

Η συνήγορος του κατηγορούμενου βουλευτή, Βάσω Πανταζή έκανε λόγο για «χυδαία λεκτική επίθεση» προς τον εντολέα της που προηγήθηκε του περιστατικού και μίλησε για «δικαιολογημένη αγανάκτησή» του, όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Μάλιστα, η κ. Πανταζή εξέφρασε την έκπληξή της για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου, μιλώντας για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη συνήγορο, βουλευτές αυτόπτες μάρτυρες θα καταθέσουν υπέρ του κατηγορούμενου.