Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους το βράδυ της Δευτέρας.

Στο προφίλ της άτυχης κοπέλας στο Facebook, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της από τις μαχαιριές του 39χρονου, υπάρχουν δεκάδες ποσταρίσματα και φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Δείτε κάποιες από τις αναρτήσεις της 28χρονης η οποία όταν ανέβαζε στα social media τις φωτογραφίες με τον πρώην σύντροφό της σε χαρούμενες στιγμές από διακοπές και εξόδους, δεν μπορούσε να φανταστεί την κατάληξη αυτής της ιστορίας.

«Είδα ξαφνικά έναν άνδρα να πέφτει πάνω της και να τη μαχαιρώνει» λέει ο φίλος της 28χρονης που τη συνόδευσε στο τμήμα Αγίων Αναργύρων

Το πώς βίωσε τα λεπτά της φονικής επίθεσης με μαχαίρι του 40χρονου εναντίον της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων περιέγραψε στους αστυνομικούς ο μάρτυρας που βρισκόταν μαζί με το θύμα και τη συνόδευσε στο αστυνομικό τμήμα τη στιγμή που έλαβε χώρα η τραγωδία.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας: «Καθόμουν έξω από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και άκουσα δύο γυναίκες αστυνομικούς να της λένε να κάνει μήνυση».

«Η Κυριακή αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν φοβάται», είπε ο ίδιος και έπειτα από λίγο πρόσθεσε: «Είδα ξαφνικά έναν άνδρα να πέφτει πάνω της και να τη μαχαιρώνει. Αιφνιδιάστηκα, πήγα προς τα πίσω και άρχισα να φωνάζω».

Μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη σκοπιά του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, μπροστά στα μάτια του φίλου της και τουλάχιστον ενός αστυνομικού, ο 40χρονος περίπου στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας κατάφερε τις θανατηφόρες μαχαιριές στην 28χρονη γυναίκα.

Αυτόπτης μάρτυρας που κατέβαινε από το λεωφορείο τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε με φρίκη τα όσα είδε να εκτυλίσσονται.

«Κατέβαινα από το λεωφορείο και άκουσα την κοπέλα να φωνάζει: “Φοβάμαι για τη ζωή μου, θέλω να κάνω καταγγελία”. Και σκάει εκείνος με το μηχανάκι, την κυνηγούσε στα 100 μέτρα. Το μαχαίρι το είδαμε, της κάρφωσε απανωτές μαχαιριές στην πλάτη. Και μετά αυτοκτόνησε και ο ίδιος».

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 39χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε ο 39χρονος.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση, οδηγήθηκε στο γραφείο της 25ης ανακρίτριας, από την οποία ζήτησε χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών των αστυνομικών του τμήματος και συγκεκριμένα εάν έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας.