«Έχει βγει διευκρινιστική ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία, που νομίζω περιγράφει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη χθες – όσα μπορούμε να περιγράψουμε αναλυτικά, γιατί κάποια από αυτά θα είναι αντικείμενο και της διοικητικής έρευνας που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή για να δούμε εάν όντως έκαναν σωστά τις ενέργειες οι αστυνομικοί, αλλά θα αποτελέσουν -φαντάζομαι- και αντικείμενο της έρευνας του εισαγγελέα, που έχει ήδη στην κατοχή του όλο το προανακριτικό υλικό».

Τα παραπάνω δήλωσε αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, για το έγκλημα με θύμα μια 28χρονη κοπέλα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

«Η συγκεκριμένη κοπέλα όταν έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα δεν επιθυμούσε να υποβάλει έγκληση για κάποιο αδίκημα. Εξετάζεται, ξαναλέω, εάν οι ενέργειες των αστυνομικών έγιναν σωστά. Υπάρχουν καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, αλλά και αστυνομικών. Η κοπέλα εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί ο πρώην σύντροφός της να την περιμένει έξω από το σπίτι της, επειδή αυτό είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες και ζήτησε να τη συνοδεύσει περιπολικό. Δεν είχε καταλάβει τόσο η ίδια όσο και το πρόσωπο που τη συνόδευε ότι την παρακολουθούσε. Υπέθεταν ότι βρίσκεται κοντά στο σπίτι της κοπέλας και γι’ αυτό ζητούσε να μεταφερθεί με περιπολικό. Προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την κυρία Δημογλίδου, οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση. «Με μια κλήση στην Άμεση Δράση, όπως και σε κάθε αστυνομικό τμήμα, το περιπολικό βρίσκεται σε λίγα λεπτά εκεί. Αυτό εξήγησαν και στην κοπέλα. Η έκφραση “δεν υπάρχει περιπολικό” δεν υπάρχει για κανένα αστυνομικό τμήμα. Το εάν το πλήρωμα του περιπολικού προέρχεται από το ΑΤ ή την Άμεση Δράση αυτό αφορά την Ελληνική Αστυνομία.

Περιπολία υπήρχε κανονικά στην περιοχή. Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να καλέσουμε την Άμεση Δράση, ζήτησε να αποχωρήσει και να καλέσει η ίδια, όπως και έπραξε. Υπάρχει η κλήση κανονικά, που μιλά με την τηλεφωνήτρια και περιγράφει πού ακριβώς βρίσκεται, όταν ξαφνικά δέχεται αιφνιδιαστική επίθεση από τον δράστη. Όσο έμεινε ανοικτή η γραμμή η κλήση καταγράφηκε», είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.