Ράκος είναι σύμφωνα με τους συγγενείς της, η 12χρονη θύμα βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό, η υπόθεση της οποίας εκδικάζεται αυτές τις ημέρες.

Σύμφωνα με τη γιαγιά της 12χρονης, το κορίτσι βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς ενημερώνεται για τις δικαστικές εξελίξεις. «Πώς θέλετε να είναι με αυτά που βλέπει; Ένα ράκος είναι. Στεναχωριέται, κλαίει, χτυπιέται» αναφέρει χαρακτηριστικά η γιαγιά της.

Μιλώντας στο OPEN, ο συμβουλευτικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, Γιάννης Κεχαγιάς, τονίζει: «Ένα παιδί σίγουρα δυσκολεύεται να αντιληφθεί και να προσδιορίσει τη χειραγώγηση και οποιαδήποτε μορφή βίας καθώς και να θεσπίσει αντίσταση σ’ αυτήν».

Παράλληλα συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δήλωση της συνηγόρου υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου, η οποία είχε σημειώσει: «Δυστυχώς αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής». Η ίδια επιχειρώντας να ανασκευάσει σημειώνει: «δεν είπα ότι επέλεξε να εκδίδεται. Αυτό που είπα είναι ότι όλοι μας ως κοινωνία έχουμε αποτύχει γιατί αυτό το κορίτσι για να επιβιώσει αναγκάστηκε να κάνει κάτι που ξεπερνά τον ανθρώπινο νου».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, τόνισε πως: «Προφανώς δεν ήταν επιλογή του παιδιού. Το παιδί αναγκάστηκε και χειραγωγήθηκε για να κάνει αυτό που έκανε».

Οι αγορεύσεις των δικηγόρων θα συνεχιστούν την Τρίτη.