Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου για την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Δεκάδες μηνύματα που έστελνε ο 54χρονος στην ανήλικη και τα οποία δημοσιεύει το Live News, είναι αποκαλυπτικά για τη δράση του.

«Θέλω να κάνουμε έρωτα. Μου λείπεις», αναφέρει σε μήνυμά του ο 54χρονος.

Άλλοτε της μιλούσε τρυφερά ως μια πατρική φιγούρα στη ζωή της.

«Καλημέρα, καλό μήνα… Στις 15 ανοίγουν τα σχολεία, έχεις μέρες ακόμα οπότε κοιτά να περνάς καλά».

Άλλοτε την ρωτούσε ωμά για τα ραντεβού με επίδοξους πελάτες. «Κοιμάσαι; Έδωσα το κινητό στον αδελφό σου και είδα ότι σε πήρε ο άλλος από Instagram… για ραντεβού κατάλαβα». «Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά».

«Με έβαζε να ποζάρω και πουλούσε τις φωτογραφίες» κατέθεσε η 12χρονη

«Τις φωτογραφίες τις τράβαγε ο 54χρονος. Μου έλεγε τι να κάνω και πώς να στηθώ στον φακό. Μου έδινε οδηγίες πώς να βγάλω και μόνη μου. Μου είχε πάρει ένα εσώρουχο. Με τράβαγε φωτογραφίες με αυτό και μετά τις πουλούσε», ανέφερε η 12χρονη στην κατάθεσή της.

«Έβαζαν 20 και 25 ευρώ στην κάρτα της μαμάς μου για τις φωτογραφίες. Κάποιες φορές έβαζαν και 50 ευρώ. Οι άνδρες μου ζήταγαν το IBAN και το έδινε ο 54χρονος. Κάποιοι έβαζαν χρήματα επειδή τους είχε στείλει φωτογραφίες και βίντεο» έχει πει η ανήλικη.

«Ξεπλένουν ένα τέρας – Το παιδί κλαίει και χτυπιέται» ξεσπά η γιαγιά της 12χρονης

«Να πω ότι μου αρέσουν; Δεν μου αρέσουν αυτά που λένε και η κυρία Εισαγγελέας αυτά που είπε. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή, ντροπή, ντροπή τους. Ξεπλένουν ένα τέρας και καταδικάζουν μια αθώα μάνα» ξεσπά η γιαγιά της 12χρονης, μιλώντας στην εκπομπή του Mega.

«Τι τιμωρία είναι αυτή; Τι κακό πράγμα; Τι κράτος είναι αυτό; Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Εγώ πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη. Το έλεγα τόσες ημέρες, τώρα τι είναι αυτά που κάνουν;» προσθ΄λετει.

«(Το παιδί) είναι κλεισμένο σε ένα δωμάτιο, ούτε σχολείο πήγε, κλαίει συνέχεια, χτυπιέται. Υποφέρει για την μάνα του, έχει να δει την μάνα του έναν χρόνο και τώρα περίμενε να βγει, να δει την μάνα του, να ελευθερωθούμε όλοι και λένε τέτοια πράγματα. Δεν ντρέπονται λίγο; Δεν ντρέπονται καθόλου;» συγκλονίζει η γιαγιά της ανήλικης.

«Μάχη» με το χρόνο για να μην λήξουν τα 18μηνα της προσωρινής κράτησης πριν την δικαστική απόφαση

Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό με στόχο, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων έως το τέλος Μαρτίου.

Και αυτό γιατί ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη λήξη των 18μηνων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων που βρίσκονται στη φυλακή, με τον βασικό πρωταγωνιστή, μάλιστα, να αποφυλακίζεται στις 7 Απριλίου. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αναμένεται να θα δώσει «μάχη» με το χρόνο καθώς θέλει να εκδώσει την απόφαση του εγκαίρως και να μην τεθεί ζήτημα αποφυλάκισης κατηγορούμενου ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι της 12χρονης και της οικογένειας της οι οποίοι στηρίζουν την κατηγορία και στρέφονται κατά της εισαγγελικής πρότασης για απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας και την καταδίκη της μητέρας.

Ενώπιον του δικαστηρίου αγόρευσε και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Πακιστανικής καταγωγής για τον οποίο η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απαλλαγή του για το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που του αποδίδεται.