Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό με στόχο, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων έως το τέλος Μαρτίου.

Και αυτό γιατί ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη λήξη των 18μηνων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων που βρίσκονται στη φυλακή, με τον βασικό πρωταγωνιστή, μάλιστα, να αποφυλακίζεται στις 7 Απριλίου. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αναμένεται να θα δώσει «μάχη» με το χρόνο καθώς θέλει να εκδώσει την απόφαση του εγκαίρως και να μην τεθεί ζήτημα αποφυλάκισης κατηγορούμενου ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι της 12χρονης και της οικογένειας της οι οποίοι στηρίζουν την κατηγορία και στρέφονται κατά της εισαγγελικής πρότασης για απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας και την καταδίκη της μητέρας.

Ενώπιον του δικαστηρίου αγόρευσε και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Πακιστανικής καταγωγής για τον οποίο η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απαλλαγή του για το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που του αποδίδεται.