Την ώρα που έξω από το εφετείο ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό πέρασε στους συνηγόρους της ανήλικης, που στηρίζουν την κατηγορία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, οι συνήγοροι των 26 κατηγορουμένων απευθύνθηκαν στο δικαστήριο και με μια δήλωση-διαμαρτυρία μίλησαν για στοχοποίησή τους.

Οι συνήγοροι, μεταξύ άλλων, φέρονται να υποστήριξαν ότι φορείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο της εισαγγελικής πρότασης, διατυπώνουν απόψεις στο δημόσιο διάλογο, που «καταλύουν το κράτος δικαίου και καταρρίπτουν το τεκμήριο της αθωότητας».

Οι αντιδράσεις, πάντως, για την εισαγγελική πρόταση (που ήταν απαλλαγή από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση και απόδοση ενοχής για το σύνολο των κατηγοριών στη μητέρα της 12χρονης) συνεχίζονται.

Από νωρίς το πρωί τα μέτρα ασφαλείας έξω από το Εφετείο είναι δρακόντεια, καθώς φορείς και συλλογικότητες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούν την καταδίκη του 55χρονου και την απαλλαγή της κατηγορούμενης μητέρας της ανήλικης.