Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Η δικαστική λειτουργός έχει προτείνει την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, δηλαδή του Ηλία Μίχου, ζήτησε την ενοχή των 22 αποκαλούμενων «πελατών» της ανήλικης, που κάθονται στο εδώλιο και εισηγήθηκε να καταδικαστεί η μητέρα της για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

Την έντονη αντίθεσή της στην πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εξέφρασε χθες Πέμπτη 15/3 μέσω δηλώσεών της στο Newsbeast η δικηγόρος της 12χρονης από τον Κολωνό, Αγγελική Ψαράκη. Παράλληλα η κορυφαία καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Χριστίνα Αντωνοπούλου, που είναι και δικαστική πραγματογνώμονας και έχει ασχοληθεί με τα κυκλώματα trafficking, είπε πως «ο Ηλίας Μίχος καλύπτει επώνυμους στο κύκλωμα».

«H εισαγγελική πρόταση θυματοποιεί εκ νέου την ανήλικη»

«Πρόκειται για μια εισαγγελική πρόταση, η οποία έμμεσα θυματοποιεί εκ νέου την ανήλικη» επεσήμανε η Αγγελική Ψαράκη, μία εκ των τριών συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, ενώ η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι το Δικαστήριο δεν θα την ακολουθήσει, έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αλλά και στην ουσιαστική και μοναδική αλήθεια» υπογράμμισε μιλώντας στο Newsbeast.

«Στις αγορεύσεις μας θα στοχεύσουμε στο να αναδειχθούν ξανά όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία για τους κατηγορούμενους» είπε στo Newsbeast η δικηγόρος, Αγγελική Ψαράκη και κλείνοντας δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση θα είναι δίκαιη και προστατευτική απέναντι στην ανήλικη».

Η μητέρα της 12χρονης

Σήμερα η αγόρευση της δικηγόρου της 12χρονης

Η δίκη για την υπόθεση του Κολωνού συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή 15/3 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την αγόρευση της δικηγόρου που την εκπροσωπεί την 12χρονη.

Στις 9:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Αθηνών. Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες στα Σεπόλια και στο Σύνταγμα, καθώς και στη Θεσσαλονίκη.

Τι είπε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Χριστίνα Αντωνοπούλου

Η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Χριστίνα Αντωνοπούλου μιλώντας στο Kontra, ανέφερε πως ο βασικός κατηγορούμενος «καλύπτει επώνυμους στο κύκλωμα» και ότι η μητέρα του κοριτσιού είναι αθώα.

Μάλιστα, τόνισε πως η γυναίκα κατηγορείται, ώστε να «μείνουν στο απυρόβλητο» γνωστοί βιαστές και άτομα υπεράνω υποψίας.

«Ο κ.Μίχος είναι ήρωας. Προστατεύει αυτούς τους αφανείς διακεκριμένους που ήταν μέσα στο κύκλωμα. Η Δικαιοσύνη του δίνει το δικαίωμα της σιωπής, αλλά το δικαίωμα της σιωπής το έχει αναλάβει η κοινωνία ολόκληρη. Αυτοί που έχουν τα μέσα και παίρνουν τις αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Μαζέψαν ένα τσούρμο από παραβατικούς, παρεκκλίνοντες, αρρώστους, άνθρωποι που είναι δήθεν το τελευταίο της κοινωνίας και τούς έχουν στο δικαστήριο. Το βαρύ πυροβολικό είναι στο απυρόβλητο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Ξεκάθαρα, λέω ότι ξέφυγαν και είναι στο απυρόβλητο. Δεν μπορώ πιο ξεκάθαρα να το πω», είπε και πρόσθεσε πως «αυτό το παιδί μίλησε για όλη την κοινωνία και δεν τους ενδιέφερε. Ένα παιδί θα καταστρέψουμε για να προστατεύσουμε τα βαριά ονόματα. Τι είναι ένα παιδί; Αυτή είναι η διαδικασία και στο τέλος προσθέσαμε τη μάνα, γιατί με αυτή γίνεται έξω φρενών η κοινωνία, όχι με τον Μίχο. Η μάνα είναι αθώα, δεν έχει κάνει τίποτα».