Τα πυρά της για την εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό εξέφρασε η δικηγόρος της, Ασπασία Ταραχοπούλου, το πρωί της Παρασκευής 15/3. «Είναι αδιανόητο να λέμε ότι ένα παιδάκι είχε επιλέξει να εκδίδεται για βιοπορισμό», είπε.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η Ασπασία Ταραχοπούλου αποκάλυψε ότι η 12χρονη βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο και κλαίει συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την άποψη δικηγόρου των κατηγορουμένων που είπε ότι «η μικρή είχε επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και να βιοπορίζεται έτσι», τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να εκφράζονται τέτοιες απόψεις για ένα παιδάκι και μάλιστα από γυναίκα και μητέρα».

«Όλοι οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί που εξέτασαν την 12χρονη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως λέει την αλήθεια ότι η μητέρα της δεν είχε καμία σχέση με αυτά και όλα τα έκανε ο 59χρονος», δήλωσε στη συνέχεια και είπε πως, αν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση της εισαγγελέως, ο βασικός κατηγορούμενος θα γλιτώσει τα ισόβια, αλλά δεν θα βγει από τη φυλακή, καθώς κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων.

Επίσης, η δικηγόρος δήλωσε πως πιστεύει ότι η πρόταση της εισαγγελέως για τον 59χρονο βασικό κατηγορούμενο δεν θα γίνει δεκτή από το δικαστήριο, ενώ δεν έκρυψε την αγωνία της για τη σημερινή της αγόρευση, λέγοντας πως δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ από το άγχος της.