Κατά της πρότασης της εισαγγελέως που πρότεινε την αθώωση του Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό τάχθηκε εκ νέου την Παρασκευή 15/3 ο δικηγόρος της μητέρας της, Απόστολος Λύτρας. «Δεν είπε τίποτα για το ότι ο κατηγορούμενος την πήγαινε σε οίκους ανοχής», επεσήμανε.

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και είπε χαρακτηριστικά: «Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για τον βιασμό της ανήλικης λόγω αμφιβολιών. Είναι εξοργιστικό αυτό που ακούγεται από πολλούς που δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία. Υπάρχει κατάθεση της 12χρονης που αναφέρει πως ο 54χρονος μεταχειρίστηκε βία, απείλησε τη 12χρονη, της έδειξε τα όπλα. Η 12χρονη δεν μπορούσε να γνωρίζει αν ο συγκεκριμένος είχε όπλα, πήγε μετά η Αστυνομία και τα βρήκε στον χώρο του και τα κατέσχεσε. Υπάρχει βία».

«Ο κόσμος που έχει εξαγριωθεί δεν είναι τυχαίο. Δεν έχει “πατήσει” πουθενά η εισαγγελέας για να έχει αυτή την πρόταση, δεν “πατάει” πουθενά η εισαγγελική πρόταση», συνέχισε ο κ. Λύτρας.

Μπορεί ο 54χρονος να δηλώνει ερωτευμένος για να αποφύγει την κατηγορία του βιασμού;
Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, «ο 54χρονος πράγματι δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος με την 12χρονη και ότι δημιούργησε… σχέση και ότι δεν μεταχειρίστηκε βία. Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του για να αποφύγει το αδίκημα του βιασμού. Η 12χρονη περιέγραψε τον βιασμό της και παρ’ όλα αυτά η εισαγγελέας είπε με την πρότασή της να απαλλαγεί από το αδίκημα του βιασμού ο 54χρονος».

«Ήρθαν πολλοί άνθρωποι καθηγητές πανεπιστήμιου που είδαν τα βίντεο με τις καταθέσεις του παιδιού και είπαν πως το παιδί λέει αλήθεια με τη μητέρα και το εξήγησαν επιστημονικά. Η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την 12χρονη εδώ και 18 μήνες, κάθε βδομάδα έστελνε γνωμάτευση που έλεγε ότι το παιδί λέει την αλήθεια και ειδικά στο θέμα της μητέρας της. Ήρθε ένας άλλος ψυχίατρος και είπε το ίδιο. Όλη η οικογένεια της μητέρας το ίδιο λένε, τι, είναι όλοι συνεννοημένοι, επιστήμονες και μη;», σημείωσε.

«Θα “φάει” πολλά χρόνια ο κατηγορούμενος»

Για τη στάση της μητέρας της 12χρονης ο δικηγόρος είπε «υπάρχουν τα μηνύματα που ζητάει η μητέρα από τη μικρή επιμόνως χρήματα. Και το εξήγησε ότι, επειδή το παιδί το βοηθούσαν κάποιες συγκεκριμένες κυρίες και έχουν καταθέσει, πήγαινε εκεί και της έδιναν χρήματα. Για το ότι ο κατηγορούμενος πήγαινε το παιδί σε οίκους ανοχής, η εισαγγελέας δεν είπε τίποτα. Έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που το παιδί περιγράφει αυτό που γινόταν στους οίκους ανοχής, όποιος το ακούσει θα φρίξει».

Κλείνοντας ο Απόστολος Λύτρας τόνισε: «Δεν μπορεί να εξαιρεθεί στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη εισαγγελέας και να πούμε ότι είναι πρόταση και όχι απόφαση. Παρ’ όλα αυτά θα “φάει” πολλά χρόνια ο κατηγορούμενος. Κατηγορείται για 3 κακουργήματα που προβλέπεται ποινή μέχρι 15 χρόνια για την κάθε πράξη και κάποια πλημμελήματα. Θεωρώ πως η ποινή κάθειρξής του θα είναι άνω των 20 ετών».