Ο τρόπος δράσης των βομβιστών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» που είχε στρατολογήσει ο 36χρονος έγκλειστος των φυλακών Δομοκού αποτυπώνεται σε δεκάδες συνομιλίες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που έγινε στις 19 Ιανουαρίου, έξι ημέρες πριν από τη βομβιστική επίθεση στην τράπεζα στα Πετράλωνα, κατά την οποία ένας από τους βομβιστές προσπαθεί να στρατολογήσει ένα άτομο.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Βομβιστής: Θα μας πει ο μάστορας (36χρονος έγκλειστος) ότι θα τα πούμε εκεί που είναι να γίνει η… δουλειά.

Υποψήφιος συνεργός: Δεν θα το κάνω.

Βομβιστής: Θες να στοκάρεις (οδήγηση οχήματος) ή να βάψεις (τοποθέτηση βόμβας);

Υποψήφιος συνεργός: Τίποτα.

Βομβιστής: Θα το κάνουμε βράδυ για να μην έχει κόσμο ο δρόμος. Θέλουμε ένα… τσακ-μπαμ και μετά σπίτι. Να πας να το μπουμπουνίσεις, να κάτσεις να βάψεις εκεί, να το περάσεις και δύο χέρια εννοείται το βάψιμο, ξέρεις.

Υποψήφιος συνεργός: Ποια θα είναι η αμοιβή;

Βομβιστής: Θα πάρουμε ένα ληροτά (Τάληρο δηλαδή 500 ευρώ), θα τα μοιραστούμε μισά μισά, fifty-fifty.

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος συνεργός αρνήθηκε να συμμετάσχει σε πάρα πολλές ενέργειες και δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο ενώ του έκαψαν και τα παντζούρια του σπιτιού του.

Ακόμη και βιντεοκλήσεις μέσα από τη φυλακή

Σε όλες τις συνομιλίες του 36χρονου έγκλειστου των φυλακών Δομοκού αλλά και των υπολοίπων τριών έγκλειστων σε άλλες φυλακές απ’ ότι φαίνεται μιλούσαν με τους στρατολογημένους τηλεφωνικά, ακόμα και με βιντεοκλήσεις.

Όσον αφορά στον πολυβολητή του στρατού ξηράς, αποτύπωμα του οποίου είχε βρεθεί στο φάκελο – βόμβα που είχε σταλεί στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε μια καταγγελία του 2012 ότι συμμετείχε στην βομβιστική επίθεση σε βάρος δικαστικής λειτουργού στον Χολαργό που εκδίκαζε υπόθεση της Greek Mafia. Τότε βέβαια δεν είχε συμπεριελήφθη στη δικογραφία καθώς είχε εμφανίσει έγγραφο της υπηρεσίας του ότι ήταν σε αποστολή στο Αφγανιστάν.

«Μιλάει» το σημειωματάριο του 36χρονου «αρχηγού»

Παράλληλα, «μιλάει» ένα σημειωματάριο που είχε βρεθεί στην κατοχή του 36χρονου έγκλειστου των φυλακών όπου ανέγραφε τουλάχιστον 4 εισαγγελείς, τρεις στη Θεσσαλονίκη και έναν στη Λάρισα, καθώς και έναν αστυνομικό διευθυντή του Μεταγωγών, που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεσή του το 2021, μετά τις ένοπλες ληστείες. Το συγκεκριμένο σημειωματάριο, περιλαμβάνεται στη δικογραφία και εξετάζεται αν αυτά τα άτομα ήταν υποψήφιοι στόχοι.