Ήταν Θεοφάνια στον Βόλο, όταν ο 62χρονος σήμερα άντρας χτυπήθηκε από φωτοβολίδα που έριξε ένας άλλος άντρας, που το θεωρούσε «έθιμο». Ο 62χρονος χτυπήθηκε στα γεννητικά όργανα και μέχρι σήμερα ζει μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, ενώ το δικαστήριο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση που ήταν καταδικαστική και χθες αθώωσε τον κατηγορούμενο με το σκεπτικό ότι έριξε μεν τη φωτοβολίδα, αλλά δεν μπορούσε να υπολογίσει πού θα καταλήξει αυτή και δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει κανέναν.

Το 2017, ο 62χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από «αδέσποτη» φωτοβολίδα, ενώ παρακολουθούσε την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στην παραλία του Βόλου. Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από εθελοντές και οδηγήθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου έμεινε σχεδόν δύο μήνες.

Η φωτοβολίδα χτύπησε πρώτα έναν λιμενικό που τραυματίστηκε ελαφρά και πήγε μόνος του στο νοσοκομείο. Ο 62χρονος που βρισκόταν δίπλα στον λιμενικό δεν στάθηκε τόσο τυχερός, σύμφωνα με το gegonota.news.

Η φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε από σκάφος στο οποίο επέβαινε ο κατηγορούμενος, σκάφος το οποίο βρισκόταν 75 μέτρα μακριά από το ρυμουλκό όπου επέβαιναν οι επίσημοι. Εκτόξευσε παράνομα φωτοβολίδα αλεξίπτωτου και χτύπησε τον 62χρονο στη μηριαία χώρα και τα γεννητικά όργανα, ενώ προκάλεσε εκδορές στο πόδι σε έναν λιμενικό.

«Ένιωσα ένα κάψιμο, έμεινα για νοσηλεία 58 ημέρες, υποβλήθηκα σε χειρουργικές επεμβάσεις και προκλήθηκε σεξουαλική αναπηρία. Ο κατηγορούμενος δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο και στην αρχή αρνήθηκε ότι έριξε φωτοβολίδα, αλλά τον πρόδωσαν τα βίντεο», είχε δηλώσει στην κατάθεσή του το θύμα.

«Εκείνη την ημέρα είχαμε (σ.σ. λάβει) στη χερσαία στο λιμάνι του Βόλου μέτρα τάξης και ένιωσα κάτι στο πόδι και είδα ένα σύννεφο καπνού. Είδα αμέσως μετά τον διπλανό μου να πέφτει κάτω», είπε ο λιμενικός που τραυματίστηκε. Μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου δήλωσαν πως τη φωτοβολίδα την πήρε ο αέρας, γιατί η φορά εκτόξευσης δεν ήταν προς τον κόσμο. Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει πως η φωτοβολίδα είχε αστοχία υλικού γι’ αυτό πήρε… λάθος δρόμο.