Στην απόφαση της εισαγγελέως για την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου ως το πρόσωπο που ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και της έδωσε την κεταμίνη εστίασε ο Γρηγόρης Λέων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «η άποψη είναι τεκμηριωμένη ακόμα και ιατροδικαστικά».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δήλωσε: «Έχει γίνει πλήρως αντιληπτό το θέμα και, ως προς την επιστημονική του άποψη, είδα μία τεκμηριωμένη άποψη για ποιον λόγο πρέπει να γίνει δεκτή η αιτία θανάτου, την οποία κατέγραψε και ο ιατροδικαστής, δηλαδή η θανατηφόρος λήψη κεταμίνης η οποία προφανώς οδηγεί σε θάνατο».

Στη συνέχεια ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η κεταμίνη είναι μια ουσία που σκοτώνει, ειδικά αν τη χειριστεί κάποιος που δεν είναι ειδικός.

«Εκτίμησή μου είναι ότι το επιστημονικό δεδομένο έχει ουσιαστικά αποδειχθεί, το ποια είναι η ορθή επιστημονική άποψη. Η κεταμίνη σκοτώνει όταν είναι σε χέρια μη ειδικών ακόμα και σε μικρότερες δόσεις από αυτές που τη χειρίζεται ένας αναισθησιολόγος. Αυτό πρέπει να είναι ένα μήνυμα, καθώς χιλιάδες παιδιά χρησιμοποιούν την κεταμίνη ως ναρκωτικό. Η κεταμίνη σκοτώνει επαναλαμβάνω», εξήγησε.