Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εκτελεστών του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Νέο Κόσμο.

Το θύμα, παρόλο που επέβαινε σε θωρακισμένη BMW, δέχθηκε πλήθος βλημάτων από τους δύο εκτελεστές. Στο σημείο εντοπίστηκαν 97 κάλυκες στη συντριπτική τους πλειονότητα από  καλάσνικοφ.

Η Αστυνομία γνώριζε εδώ και μήνες ότι ο επόμενος στόχος σε μια σειρά μαφιόζικων εκτελέσεων ήταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης. Αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας, και αναζητούν το άτομο το οποίο έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ανέφερε στο Live News πως σήμερα, Τετάρτη, βγήκε η ιατροδικαστική εξέταση όπου αποτυπώνεται η αγριότητα της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκαν από τη σορό του 15 σφαίρες, 10 θραύσματα βολίδων ενώ άφησαν μέσα ακόμη τόσες σφαίρες οι οποίες είχαν μπει στο σώμα του.

Συνολικά είχε πάνω από 35 σφαίρες στο σώμα του. Μάλιστα, τρεις – τέσσερις σφαίρες τις δέχτηκε στο κεφάλι.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε προσωπική ασφάλεια γιατί φοβόταν μήπως τους προδώσει κάποιος.

Η Αστυνομία δεν θεωρεί βέβαιο πως η επίθεση προέρχεται από άλλους Έλληνες νονούς της νύχτας αλλά εξετάζει σενάρια για εμπλοκή αλλοδαπών.

Επιπλέον, από την παρακολούθηση του Βαγγέλη Ζαμπούνη προ δύο ετών με βάση το πρόγραμμα «Σκιές», είχε διαπιστωθεί πως δεν είχε προχωρήσει σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια αλλά είχε μία συγκεκριμένη καθημερινότητα την οποία εντόπισαν οι δράστες.

Σκόπευε να αγοράσει και άλλο θωρακισμένο όχημα καθώς  είχε διαπιστώσει προβλήματα με το ήδη υπάρχων.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων.