Για την εν ψυχρώ δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/1) ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας. Οι εκτελεστές όπως είπε φέρεται αν είναι αλλοδαποί, άριστοι επαγγελματίες ενώ τόνισε πως «Η ΕΛ.ΑΣ «βλέπει» πάνω από τέσσερα άτομα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλοδαποί δράστες συνήθως το πρώτο δίωρο μετά τις εκτελέσεις εγκαταλείπουν τη χώρα.

«Υπάρχει ένα υποστηρικτικό όχημα, επομένως μιλάμε για πάνω από τέσσερα άτομα», είπε ο κ. Μπαλάσκας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο.

Η ΕΛ.ΑΣ. όπως ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση εξετάζει όλα τα δεδομένα.

Ομερτά για την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη

«Ο βασικός αντίπαλός του ήταν ο Ρουμπέτης»

«Πρόσφατα αποφυλακίστηκε ένας αρχινονός και φημολογείται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι είχε συμφιλιωθεί με τον Ζαμπούνη και θα τον αξιοποιούσε, επομένως είχε καλυφθεί και από αυτήν την πλευρά, είχε πάψει να κινδυνεύει από την Ελλάδα» δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας και πρόσθεσε «ο βασικός αντίπαλός του ήταν ο Ρουμπέτης, αφού αυτός σκοτώθηκε, θεωρούσε ότι ήταν χαλαρός, ότι με τους εισερχόμενους δεν είχε πρόβλημα».

Παράλληλα ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε στην ξένη Μαφία που έχει εισχωρήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε περιοχές της Δυτικής και της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.

«Έχουν εντοπιστεί Ουκρανοί, Ρώσοι που είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται με εντολές της ρώσικης μαφίας στο κύκλωμα των λαθραίων τσιγάρων και καυσίμων», δήλωσε κλείνοντας.