Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. Στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει έντονη ανησυχία και, όπως επισημαίνουν πηγές, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

Το ΙΧ «γιάφκα» και η επίθεση στον Ασπρόπυργο

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν ξανά παλαιότερες επιθέσεις και συμβόλαια θανάτου, αφού, όπως λένε, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε πολλούς εχθρούς στη νύχτα.

Τον Ιούνιο του 2023, ένα σκουρόχρωμο τζιπ εντοπίστηκε με πλάστες πινακίδες στην οδό Φανοσθένους στον Νέο Κόσμο. Μέσα στο όχημα βρέθηκε βαρύτατος οπλισμός και συγκεκριμένα δύο καλάσνικοφ, δύο αλεξίσφαιρα, δύο εννιάρια πιστόλια, πολλές σφαίρες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, καθώς και δύο χειροβομβίδες.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το πρατήριο υγρών καυσίμων του Ζαμπούνη στην οδό Φραντζή, εκεί όπου τελικά δολοφονήθηκε με 97 σφαίρες.

Οι εξελίξεις μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρονου, που είχε εμπλακεί στην Greek Mafia, ενισχύουν όσο ποτέ τα σενάρια που έλεγαν πως τότε κάποιοι δεν προλάβαν να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους.

Μόλις μια ημέρα μετά την πρώτη απόπειρα, στις 10 Ιουνίου, άγνωστοι έφτασαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Ασπροπύργου. Οι δράστες ακινητοποίησαν τους υπάλληλους και πυρπόλησαν βυτιοφόρα, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο σαφές μήνυμα στους ιδιόκτητες, οι οποίοι είναι τα παιδιά ενός εκ των μεγάλων ονομάτων της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2022 στο εξοχικό του στη Βοιωτία.

Η στιγμή της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Η διπλή δολοφονία του Κορυδαλλού

Δύο μέρες νωρίτερα από τον εντοπισμό του αυτοκίνητου με τον βαρύτατο οπλισμό, στον Κορυδαλλό δολοφονούνται δύο άτομα, που είχαν απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις νύχτας.

Οι τρεις αυτές επιθέσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, που προσπαθούν να βρουν την αλυσίδα των γεγονότων, που οδήγησαν στη δολοφονία Ζαμπούνη.

Ομοιότητες με άλλες δολοφονίες

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του Ζαμπούνη, όπως εκτιμούν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Τετάρτης (17/1) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», έχουν βαρύ παρελθόν στη νύχτα. Αυτό φαίνεται από τις ψύχραιμες και συντονισμένες κινήσεις τους κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του 44χρονου.

Οι ομοιότητες, όπως στη δολοφονία του επιχειρηματία στον Γέρακα, της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό και της επίθεσης στη Βοιωτία προσανατολίζουν τις Αρχές στο ενδεχόμενο οι δράστες του συμβολαίου θανάτου του 44χρονου να έχουν συμμετοχή σε κάποιες από αυτές τις μαφιόζικες εκτελέσεις.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και τα κινητά του 44χρονου, στην προσπάθειά τους να βρουν κάποιο στοιχείο για τους εκτελεστές αλλά και τον ηθικό αυτουργό, που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου.

Τα «SMS» για τα δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πληροφορίες μέσα από SMS πως στις αρχές του Ιουνίου του 2023 η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε για δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα συμβόλαια θανάτου στον Κορυδαλλό και τον Νέο Κόσμο, όπου δολοφονήθηκε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ποια θα ήταν τα θύματα των συμβολαίων θανάτου, τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσεων, αλλά και τον λόγο που κρύβεται πίσω από αυτές.

Βίντεο από τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη:

Γιατί δεν είχε ασφάλεια ο Ζαμπούνης το μοιραίο βράδυ;

Αν και ο Βαγγέλης Ζαμπούνης έπαιρνε μέτρα αυτοπροστασίας και είχε προσωπική φύλαξη, το βράδυ που δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο ήταν μόνος.

Τους τελευταίους μήνες ο 44χρονος φέρεται να μην είχε κανέναν φρουρό, γεγονός το οποίο ήταν συνειδητή επιλογή, καθώς φοβόταν την εκ των έσω προδοσία και το ενδεχόμενο να σημειωθούν διαρροές από τους φρουρούς του σε αντίπαλη συμμορία.

Επομένως, θεωρούσε πως ήταν ασφαλέστερο να κινείται μόνος του.