Δεν λέει να κλείσει ο κύκλος του αίματος που άνοιξε τον Μάιο του 2017 με τη δολοφονία του μπόντι μπίλντερ, Βασίλη Γρίβα, στα Γλυκά Νερά ελάχιστα δευτερόλεπτα αφότου άφησε το ανήλικο παιδί του στο σχολείο. Σχεδόν 6,5 χρόνια μετά και με τα κορυφαία ονόματα της Greek Mafia να βρίσκονται πλέον «εκτός παιχνιδιού», οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα εκτιμούν ότι βρισκόμαστε προ νέων εκτελέσεων.

Το «συμβόλαιο θανάτου» που εκτελέστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο, με θύμα τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, δύσκολα θα μείνει αναπάντητο. Ο 44χρονος «γαζώθηκε» επιδεικτικά από 97 σφαίρες πολεμικών τυφεκίων Kalashnikov και πιστολιού των 9mm, με τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας να βλέπουν αιματηρή συνέχεια. Άλλωστε στα πληροφοριακά δελτία των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ακόμη ονόματα –όχι με το «ειδικό βάρος» του Βαγγέλη Ζαμπούνη- που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο μαφιόζικης εκτέλεσης. Το γεγονός, πάντως, ότι… όσοι ξέρουν δεν μιλούν κάνει το έργο των αστυνομικών Αρχών πολύ δύσκολο και την αποτροπή νέων «συμβολαίων θανάτου» απίθανη.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των ερευνών για την εκτέλεση στον Νέο Κόσμο, η υπόθεση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη μετά την αποκάλυψη ότι το όχημα των δραστών ήταν κλεμμένο από το Μιλάνο της Ιταλίας. Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι οι εκτελεστές ήρθαν από το εξωτερικό και έχουν στρατιωτική εκπαίδευση, αλλά και εμπειρία στις δολοφονίες. Γι’ αυτό και έχει σταλεί σήμα σε αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή για ύποπτα άτομα.

Τέλος, η αστυνομική έρευνα επικεντρώνεται στην ανάκτηση δεδομένων από τα πέντε –τελικά- κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο θωρακισμένο τζιπ του Βαγγέλη Ζαμπούνη, αλλά και στην εξέταση ατόμων του περιβάλλοντος του για το εάν είχε δεχθεί απειλές ή είχε μιλήσει για πιθανούς εχθρούς. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο 44χρονος, αν και οπλισμένος σαν… αστακός, δεν είχε μαζί του ούτε έναν συνοδό ασφαλείας.