Σε δύο συλλήψεις ανηλίκων (σ.σ. 17 και 16 ετών) προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών με την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Θύμα ένας 15χρονος, με τον οποίο είχαν αντιδικία τις προηγούμενες ημέρες.

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (7/1), ωστόσο, το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου των Θεοφανείων (6/1) σε πλατεία των Αχαρνών, με τους δύο δράστες να γρονθοκοπούν τον 15χρονο και παράλληλα να βιντεοσκοπούν με κινητό τηλέφωνο την εγκληματική τους πράξη. Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι προέβησαν στη δημοσιοποίηση της επίθεσης σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. στο Instagram).

Μετά από την καταγγελία του συμβάντος στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο ανήλικους, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω πράξεων. Επιπλέον, προσήχθησαν και συνελήφθησαν οι μητέρες των κατηγορουμένων για την παραμέληση της εποπτείας τους. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και στην κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του 16χρονου και απεστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς με αυτό φέρεται να έγινε η βιντεοσκόπηση του ξυλοδαρμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από μερικές ημέρες ο 15χρονος φέρεται να είχε χαστουκίσει για ασήμαντη αφορμή μία άλλη ανήλικη με την οποία ήταν μαζί σε λεωφορείο της γραμμής, με την κοπέλα να ενημερώνει τον 17χρονο και τον 16χρονο και στη συνέχεια αυτοί να… αναλαμβάνουν δράση. Πάντως, από το Τ.Α. Αχαρνών συνελήφθη και η ανήλικη για «ψευδή καταμήνυση» όπως και η μητέρα της για «παραμέληση εποπτείας».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι.