Νέες καταγγελίες για λάθος διαγνώση που παραλίγο να κοστίσει στον ασθενή έρχονται στο φως, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το βρέφος 15 μηνών που έχασε τη ζωή του από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, με τους γονείς του να απευθύνονται στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας δύο φορές, το προσωπικό όμως να τους στέλνει και τις δύο φορές στο σπί τους.

Πατέρας καταγγέλλει την αντιμετώπιση που είχε και το δικό του παιδί, όταν πήγε ανήμερα Χριστούγεννα σε νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην κοιλιά. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο LIVE News και το MEGA, έδιωξαν τον γιο του λέγοντάς του πως «δεν έχει τίποτα». Έξι μέρες αργότερα μπήκε στο χειρουργείο για περιτονίτιδα. «Έπαθε και περιτονίτιδα τελικά. Σοβαρή, ίσα που το προλάβαμε το παιδί».

«Ήρθαμε τα Χριστούγεννα το πρωί 25 Δεκεμβρίου με πόνο στην κοιλιά στο νοσοκομείο. Έκαναν κάποιες εξετάσεις και μας διώξανε με λοίμωξη του αναπνευστικού όπως κάνουν πάντα με μια αντιβίωση».

Τα συμπτώματα βέβαια, δεν υποχώρησαν με την αντιβίωση, κι αυτό καθώς ο 20χρονος δεν είχε ίωση, αλλά σκωληκοειδίτιδα. «Πόνους στην κοιλιά έντονους και εμετούς. Τους τα είπαμε εμείς στο νοσοκομείο και λένε “λοίμωξη του αναπνευστικού. Δεν είναι τίποτα. Πάρτε αυτήν την αντιβίωση, αντιπυρετικά και θα γίνει καλά”. Εντάξει, εντάξει. Περιμέναμε να περάσει με αντιβίωση και είχαμε το παιδί στο σπίτι να αργοπεθαίνει».

«Πήγαμε να κάνουμε κάτι εξετάσεις έξω σε ιδιωτική κλινική την Κυριακή και τα λευκά του (αιμοσφαίρια) βγήκαν 18.000 από 3.000 που ήταν. Και ήρθαμε πάλι εδώ στο νοσοκομείο. Με τα χίλια ζόρια, εγώ φώναζα να κάνουν αξονική στο παιδί. Δεν έκαναν, φώναξα εγώ και τελικά έκαναν και σε μισή ώρα το βάλανε χειρουργείο. Να φωνάζω εγώ τι εξετάσεις πρέπει να κάνουν στο παιδί για να σωθεί».

«Παίρνω τον γιατρό μου έξω και λέω “πάω Πάτρα, φεύγω από αυτό εδώ το νοσοκομείο” και μου λέει “Κώστα, δεν προλαβαίνεις”. Κι έτσι το κάναμε εδώ το χειρουργείο». Ο ίδιος γιατρός που έκανε την αρχική λανθασμένη διάγνωση μαζί με τον διευθυντή της χειρουργικής τον χειρούργησαν λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος.

«Λοίμωξη του αναπνευστικού και το παιδί είχε σκωληκοειδή. Δεν το ανοίξανε από σκωληκοειδίτιδα την τομή που κάνουν. Ανοίξανε όλη την κοιλιά μπροστά γιατί γέμισε πύον. Ήταν περιτονίτιδα και δεν ξέρουμε αν έχει πειράξει κι άλλο ζωτικό όργανο».

Ο νεαρός νοσηλεύεται ακόμα, με την υγεία του να βελτιώνεται μέρα με την ημέρα.