Ένα 8χρονο κοριτσάκι σε ένα σχολείο στην Ελλάδα αντέγραψε μια διαδικτυακή «πρόκληση» με βάση την οποία έπρεπε να κρατήσει την αναπνοή της μέχρι να λιποθυμήσει, κάτι που έκανε και κόντεψε να πάθει σοβαρό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, την ώρα της γυμναστικής πήγε σε ένα απομονωμένο μέρος μαζί με φίλες της και κράτησε την αναπνοή της, ώσπου έχασε τις αισθήσεις της.

Η μητέρα της μίλησε στην εκπομπή Live News και είπε πως «πάω να την πάρω την Παρασκευή το μεσημέρι. “Κοιμήθηκα” λέει “στην αυλή” και “είδα ένα όνειρο”. Μου λέει: “Είδα ότι κοιμόμουν σε ένα πολύ μαλακό κρεβατάκι από πάνω είχα όπως έχουν οι άγγελοι το φωτοστέφανο, αστεράκια, συννεφάκια”. Ακόμα δεν καταλαβαίνω τι έχει γίνει. Πιάνω το κεφάλι της, τούμπανο πίσω το κεφάλι της».

«Ξαφνικά έπεσε κάτω σαν το ξύλο, ακούσανε το κεφάλι της και δεν κουνιόταν. Ήταν κόκκινη σαν τη ντομάτα, δηλαδή σταμάτησε το οξυγόνο της. Έβγαλε μία δυνατή κραυγή, πήρε ανάσα λογικά και άρχισε να κλαίει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, είπε πως πήγε την κόρη της στο νοσοκομείο για εξετάσεις και εκεί «κατάλαβε το μέγεθος της σοβαρότητας και αυτή, φοβήθηκε, της είπαν και οι γιατροί “ένα λεπτό παραπάνω… τετραπληγία, δεν θα ξυπνούσες”».