Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, πήγε στη Λάρισα και επιθεώρησε τα συντρίμμια των βαγονιών από τη σύγκρουση των τρένων που οδήγησαν στη τραγωδία των Τεμπών.

Το larissanet.gr αναφέρει ότι η κα.Αδειλίνη συνοδευόμενη από τις εισαγγελικές αρχές και τον εφέτη – ανακριτή που έχουν την εποπτεία και τη διερεύνηση της υπόθεσης του πολύνεκρου δυστυχήματος μαζί και με ανακριτικές αρχές από το τμήμα Τροχαίας Λάρισας, επόπτευσε το χώρο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια.

Η κίνηση αυτή της εισαγγελέως έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας όπου ενημερώθηκε και για άλλες τρέχουσες υποθέσεις. Επίσης κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Τρύφωνα Τσάτσαρο.

Σημειώνεται, ότι την προηγούμενη Κυριακή από το Γραφείο Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου βγήκε η εξής ανακοίνωση σχετικά με τα ευρήματα του ιδιωτικού συνεργείου με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που πραγματοποιούν έρευνες στα βαγόνια:

«Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κυρία ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα ΜΜΕ από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών και διευκρινίζεται ότι κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού(λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση. Οι έρευνες συνεχίζονται».