Άγρια μάχη για τρεις στο όριο του 3% και συγκεκριμένα για τον Πάνο Καμμένο, τον Βασίλη Λεβέντη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έδειξαν οι πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα exit poll.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 19:00 δείχνουν ότι ενδεχομένως θα υπάρχει αγωνία έως το τέλος της καταμέτρησης για τρία κόμματα: τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων και τη Λαϊκή Ενότητα.

Η πρώτη δημοσκοπική εκτίμηση δίνει στους ΑΝΕΛ ένα ποσοστό 3%-4%, στη Λαϊκή Ενότητα 2,7%-3,7% και στην Ενωση Κεντρώων 2,5%-3,5%.

Η μάχη είναι σημαντική, καθώς από την είσοδό τους στη Βουλή θα κριθεί το σύνολο των εδρών που θα λάβει το πρώτο κόμμα. Ειδικά για τους ΑΝΕΛ, η εκλογική τους δύναμη ενδέχεται να επηρεάσει τις μετεκλογικές συμμαχίες για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Το πιο σημαντικό είναι το ποσοστό που φαίνεται να λαμβάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν ο σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να είναι στην επόμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα των exit poll οι έδρες δυνητικά θα μπορούσαν να είναι οι εξής: ΣΥΡΙΖΑ 132, ΝΔ 78, ΧΑ 19, ΚΚΕ 16, ΠΑΣΟΚ 16, ΠΟΤΑΜ 12, Ένωση Κεντρώων 10, ΑΝΕΛ 9, ΛΑΕ 8.

Αν τελικά όλα τα κόμματα που δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή τα καταφέρουν, τότε, σύμφωνα με τα exit poll, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεργαστεί με δύο κόμματα για να κάνει κυβέρνηση.