Την πεποίθησή του ότι η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει τόπος προσέλκυσης σημαντικών ξένων άμεσων επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας από την Κοζάνη την οποία επισκέφθηκε επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου με τη συμμετοχή των Υφυπουργών Εσωτερικών – αρμόδιου για τη Μακεδονία-Θράκη, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη και Ενέργειας, κας Αλεξάνδρας Σδούκου.

Και οι τρεις εξέφρασαν την έμπρακτη στήριξή τους στον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη. Ο περιφερειάρχης χαιρέτισε το τριμελές κλιμάκιο ενόψει ΔΕΘ και του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης που τρέχει. Αναφέρθηκε, επίσης, για τα προγράμματα που αποδίδουν 7 δισ. ευρώ σε ένα σύνολο 400 έργων.

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τον Γιώργο Κασαπίδη και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής με στόχο να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους.

«Στηρίζουμε ως μεταβατικό στάδιο την αξιοποίηση των ορυκτών»

Τόσο ο ίδιος, όσο και η κ. Σδούκου μίλησαν για τα όσα είχε αναφέρει ο Γιώργος Κασαπίδης για το υδρογόνο και την προνοητικότητα του, όταν όλη η Ευρώπη επενδύει σε αυτό.

Μάλιστα, ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε προφητικό το σχέδιο Κασαπίδη για το υδρογόνο. Η υφυπουργός ξεξαθάρισε ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την περιοχή.

«Ο κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας παρά την επιφύλαξη επέδειξε υπευθυνότητα απέναντι στο σχέδιο ανασυγκρότησης. Δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι θα έχουμε ειδικό πρόγραμμα δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης», όπως αναφέρει ο Πρωϊνός Λόγος Κοζάνης.

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι όλοι είναι ταγμένοι στη μεγάλη προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου μετάβασης.

«Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε ενωμένοι, τόνισε, ευχόμενος, νίκη στον Γιώργο Κασαπίδη.