Αφού προέβη στις… απαραίτητες συστάσεις πως «είμαι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρος της Βουλής που είχα μιλήσει για πρώτη φορά σε αυτή την αίθουσα το 2015», η πολιτική αρχηγός τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης πως «βρίσκομαι εδώ για να είμαι η φωνή των πολιτών, ο λόγος τους, η παρέμβασή τους».

Διαβεβαίωσε δε πως θα φέρει στο προσκήνιο τις αγωνίες και τα προβλήματά των πολιτών καθώς και πως θα παλέψει για «κάθε απόφαση που τους αδικεί». Όπως σημείωσε, «η Πλεύση Ελευθερίας κατάφερε να μπει στη Βουλή χωρίς να ακολουθήσει καμία πεπατημένη, χωρίς στελέχη του κομματικού σωλήνα, χωρίς ίντριγκες. Οι οκτώ βουλευτές θα αποτελέσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα πρότυπο, αποτελούν την ελπίδα και το φως στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αποτελείται από ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών. Τρεις άνθρωποι του πολιτισμού είναι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας».

Ακολούθως σημείωσε ότι «η κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι πολυσχιδής και πολυτάλαντη και ότι θα ενισχυθεί και θα συμπληρωθεί και με την ένατη έδρα που μας αφαιρέθηκε άδικα». Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κοινοβούλιο πρέπει να είναι αναβαθμισμένο και ανεξάρτητο. «Υποψιάζομαι ότι αρκετοί θα αρέσκονταν σε ένα κοινοβούλιο παραγκωνισμένο και χωρίς κύρος. Η Βουλή είναι η μόνη που μπορεί να νομοθετεί έγκυρα με βάση το Σύνταγμα. Δεν είμαστε αυτά που λέμε, αλλά αυτά που κάνουμε. Εμείς θα πράξουμε μέσα στη Βουλή με βάση της Αρχές, τις ιδέες και τις αξίες μας», ήταν τα λόγια της.