Μπορεί ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος να είπε «αντίο» στο ΠΑΣΟΚ παραιτούμενος από όλα ανεξαιρέτως τα κομματικά όργανα του κινήματος ωστόσο όπως φαίνεται δεν πρόκειται να αποχαιρετήσει και την πολιτική. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η «Εστία», ο κ. Λοβέρδος κατά πάσα πιθανότητα θα αξιοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία καθώς υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, μετά τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που ορκίστηκε υπουργός Υγείας και Γιώργο Φλωρίδη που έγινε υπουργός Δικαιοσύνη, το κυβερνών κόμμα αναμένεται να αξιοποιήσει ένα ακόμη σημαίνων στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, συνεχίζοντας το άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο.

Οι σχέσεις του κ. Λοβέρδου με το ΠΑΣΟΚ ήταν τεταμένες εδώ και καιρό, ωστόσο αυτές διερράγησαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ πλήρως, όταν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής περιέλαβε την κ. Μιλένα Αποστολάκη στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα Αθηνών, στερώντας του την βουλευτική έδρα. Ο πρώην υπουργός γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωση και μακροσκελή επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη ότι αποχωρεί, σημειώνοντας πως «οι λόγοι της παραίτησης μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή προς τον πρόεδρο του Kινήματος. Εύχομαι στον πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους. Υ.Γ. Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα, η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ’ όλα είναι πεντακάθαρη».