Την αποκωδικοποίηση της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θέτει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις σημερινές εκλογές, ζήτησε η Σία Κοσιώνη από τον Κώστα Ζαχαριάδη. «Πρώτον, ο Τσίπρας αποδεικνύει στην πιο δύσκολη στιγμή για το χώρο μας, τα τελευταία χρόνια, και για τον ίδιο προσωπικά, ότι είναι τεράστιος πολιτικός, ότι είναι γίγαντας» αποκρίθηκε αρχικά ο Κώστας Ζαχαριάδης στον «αέρα» της πολιτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ.

«Είναι πολιτικός που έχει μέταλλο, και αντί να το βάλει στα πόδια και να εγκαταλείψει το χώρο σε φάση περιδίνησης και πίεσης όπως περιμένουν όλοι, όλοι μαζί που κάναμε αυτό το κόμμα από μικρό μεγάλο, και ο ελληνικός λαός με μειωμένα ποσοστά, είπε ότι θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, θα δουλέψουμε σκληρά καθημερινά, όλοι μαζί και θα φέρουμε κι άλλους κοντά. Θα αλλάξουμε, προκειμένου, αυτό το κόμμα να παίξει ρόλο, στην ευρύτερη αναζωογόνηση και συσπείρωση, ενός χώρου, που πάντοτε στην μεταπολίτευση ήταν ρεύμα πλειοψηφικό, και τώρα έχει καταστεί ρεύμα μειοψηφικό» σημείωσε στην συνέχεια ο κ. Ζαχαριάδης.

«Ο Τσίπρας και όλοι μας αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη που μας έδωσε ο λαός, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνουμε τον χώρο τον δημοκρατικό, τον προοδευτικό, πλειοψηφία ξανά. Και παρά τη μεγάλη εκλογική μας ήττα ο διακηρυγμένος στόχος μας, είναι να κάνουμε αυτό το κόμμα φερέγγυο, αξιόπιστο και σοβαρό πρωταγωνιστή ξανά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχαριάδης.

Όταν η Σία Κοσιώνη τον ρώτησε από πού πηγάζει αυτή η αυτοπεποίθηση, ο Κώστας Ζαχαριάδης επεσήμανε πως «βλέπετε κάποιον που χάνει. Όταν χάνουμε δεν το βάζουμε στα πόδια. Ούτε κλαψουρίζουμε, ούτε ελεεινολογούμε. Δεν θα κάθομαι να κλαψουρίζω».