Συγγενείς, φίλοι και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετούν τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, δίνοντας το «παρών» στην κηδεία του που πραγματοποιείται στο αποτρεφωτήριο της Ριτσώνας.

Η αποτρέφωση ήταν επιθυμία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους οικείους του, ενώ τραγικές φιγούρες στην κηδεία είναι τα μέλη της οικογένειας του.

Μάλιστα, το «παρών» στην κηδεία έδωσαν πολιτικοί όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και η Λίνα Μενδώνη, αλλά και δημοσιογράφοι, όπως οι Γιάννης Πρετεντέρης και Έλλη Στάη.

Η οικογένεια του Θεόδωρου Πάγκαλου

Υπενθυμίζεται, ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1938 και καταγόταν από οικογένεια στρατιωτικών. Ο πατέρας του, Γεώργιος Πάγκαλος, υπήρξε Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας και διετέλεσε Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Από την πλευρά του πατέρα του ήταν ανιψιός του Αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Θησέα Παγκάλου και εγγονός του ομώνυμου στρατηγού και δικτάτορα Θεόδωρου Δ. Πάγκαλου.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Κίνησης Νέων «Γρηγόρης Λαμπράκης» και της αριστερής «Δημοκρατικής Αντίστασης Σπουδαστών». Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 1968 και στη συνέχεια πέρασε στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Το 1978 έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος Ελευσίνας, όμως κατετάγη τρίτος.

Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Αττικής το 1981 με το ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εξελέγη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες πήρε μέρος.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την κηδεία: