Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας κα Όλτα Τσάκα είχε σήμερα το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Βασίλης Κασκαρέλης, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των ΥΠΕΞ κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στην πόλη του Όσλο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην κ. Τσάκα το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη καθώς και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση.

Ο κ. Κασκαρέλης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρέσβυ της Ελλάδος στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τους Μπελέρη και Κοκαβέση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Να σημειωθεί επίσης ότι κατόπιν σχετικών οδηγιών, η πρέσβυς της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως και με τους δύο κρατούμενους και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

Θυμίζουμε ότι ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Το δικαστήριο όπου παραπέμφθηκε από τον περιφερειακό εισαγγελέα της γειτονικής χώρας, δήλωσε αναρμόδιο για την υπόθεση αυτή και την παρέπεμψε στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, με τον Μπελέρη να παραμένει προφυλακισμένος.