Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε, ισχυρίστηκε ότι τη νύχτα των τουρκικών εκλογών, δόθηκε εντολή από το Λαύριο, ώστε να πραγματοποιηθεί τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «οι δικές μας υπηρεσιών πληροφοριών ξέρουν πως δόθηκε εντολή από το Λαύριο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, να υπάρξει κινητοποίηση και να δραστηριοποιηθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις εντός της Τουρκίας».

«Μας λένε από την Ελλάδα από τον καταυλισμό του Λαυρίου, δόθηκε εντολή προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις σχετικά με τις εκλογές της Τουρκίας», είπε στη συνέχεια.

«Ναι δόθηκε εντολή από το Λαύριο. Σε ό,τι λέμε αυτό υποστηρίζουμε. Ναι, η εντολή δόθηκε για τη νύχτα των εκλογών έτσι ώστε να υπάρχει αναστάτωση. Όμως εκείνο το βράδυ δόθηκε τέτοιο μήνυμα από αυτούς που πήγαν στις κάλπες και από αυτούς που δεν πήγαν, έτσι ώστε οι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή της δημοκρατίας».

Τι συμβαίνει στο Λαύριο

Σημειώνεται, ότι στο Λαύριο βρίσκονταν σε λειτουργία περίπου για τέσσερις δεκαετίες, κέντρο φιλοξενίας στο οποίο διέμεναν Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν προβλήματα με το τουρκικό κράτος.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, είχε αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επειδή ο Ερντογάν χαρακτήριζε ως τρομοκράτες τους Κούρδους που διέμεναν εκεί με τις οικογένειες τους, οι οποίοι ως επί το πλείστον ανήκαν στο ΡΚΚ.

Ωστόσο, πριν από λίγο καιρό, έγινε γνωστό πως κλείνει οριστικά το κέντρο φιλοξενίας, με τους πρόσφυγες να μεταφέρονται σε άλλες περιοχές.