Με τη γαλάζια προεκλογική εκστρατεία να επικεντρώνεται στο θετικό αφήγημα και την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού για την ανανέωση της κυβερνητικής θητείας να εστιάζει στο κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη μέρα με προτεραιότητα την αύξηση των μισθών για όλους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα βήμα παραπέρα στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δεσμευόμενος ότι η χώρα με τη ΝΔ στη διακυβέρνηση προαναγγέλλοντας ότι εντός των πρώτων 100 ημερών την επενδυτική βαθμίδα και σημειώνοντας ότι με αυτή την εξέλιξη θα «πέσει» το κόστος του δανεισμού, ανακουφίζοντας την ελληνική οικονομία.

Τέσσερις μόλις ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου και η πολιτική αντιπαράθεση έχει «ανάψει» για τα καλά μετά τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού από τον Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για υπόγειες διεργασίες και χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο καταστροφικό για τη χώρα. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα γινόταν και κυβέρνηση των απελπισμένων, δηλαδή μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε άλλη δουλειά από το να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέλυσε το υποθετικό σενάριο συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού, η οποία θα ασχολείται με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, εξηγώντας ότι δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις, να διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, να στέκεται με αυτοπεποίθηση απέναντι στην Τουρκία. «Μία κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας, μόνο και μόνο γιατί; Για να σώσουν κάποιοι τις καρέκλες τους; Ή μήπως για να βάλουν κάποιοι, κάποιους, φυλακή; Θυμίζω τα λόγια του κ. Πολάκη, “πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή για να γλιτώσουμε”» όπως επισήμανε. Αυτό που επιχειρεί να αναδείξει η κυβέρνηση είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας αφενός επενδύει στη μαύρη προπαγάνδα, χωρίς να παρουσιάζει ουσιαστική εναλλακτική πρόταση και αφετέρου ανακινεί διαρκώς σενάρια συνεργασιών γιατί δεν του βγαίνουν τα κουκιά και προσπαθεί με κάθε τρόπο να «γαντζωθεί» στην καρέκλα της εξουσίας χωρίς – όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη- να ασχολείται για τα ουσιαστικά προβλήματα που έχει ο ελληνικός λαός.

Κόντρα Σκέρτσου-Τσαπανίδου

Την αντίδραση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου για τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού. «Ο κ. Σκέρτσος μάλλον θα παρακολούθησε άλλη συνέντευξη» σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε: «Έκτος και αν το γαρ πολύ του πανικού γεννά παραφροσύνη». Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πιστοποιεί αμετάκλητα ότι τον ενδιαφέρει διψασμένα, αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού.

Η «οδηγία» Μητσοτάκη στους γαλάζιους υποψήφιους

Και μπορεί το πολιτικό κλίμα να πυροδοτήθηκε έντονα με αιχμή τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast, έχει δοθεί σαφής οδηγία προς τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον προεκλογικό τους λόγο πριν το φίνις των εκλογών και να επικεντρωθούν στην ομάδα των αναποφάσιστων που ενδεχομένως στην πρώτη κάλπη θα επιλέξει την ψήφο διαμαρτυρίας και στη δεύτερη θα υπερψηφίσει την κυβέρνηση μπροστά στον κίνδυνο της αστάθειας. Από τις μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους οι γαλάζιοι επιτελείς αυτό που τους ανησυχεί είναι ότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρο στο εκλογικό σώμα ότι η απλή αναλογική εγείρει τον σοβαρό για τη χώρα κίνδυνο της ακυβερνησίας και συνεπώς τις 4 ημέρες που απομένουν σημειώνουν πως πρέπει να κερδηθεί όσο είναι δυνατόν το στοίχημα αυτό, δηλαδή να έχουν στο μυαλό τους οι ψηφοφόροι πίσω από το παραβάν ότι η κάλπη είναι μία και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί αυτό ενδέχεται να αποβεί μοιραίο στις 22 Μαΐου, καθιστώντας αδύνατο το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης.