Άνοιξε η πλατφόρμα που θα αποτυπώσει το το «χρώμα» του χάρτη της ελληνικής Επικράτειας, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα δίνουν οι κάλπες των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Εσωτερικών, ο χάρτης έχει ήδη ανοίξει, εκεί θα μπορέσετε να δείτε LIVE τα αποτελέσματα των εκλογών. Όπως ανακοίνωσε η Singular Logic, σε αυτή την εκλογική μάχη, θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Δημήτρη Μπακάκο, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να είναι γνωστό ακόμα και στις 21:30, χωρίς να χρειαστεί καν εκτίμηση.

Η Singular Logic έχει αναλάβει το έργο της συλλογής των εκλογικών αποτελεσμάτων. «Με τις συσκευές που θα έχουν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, θα στέλνουν τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα και θα μεταδίδονται σε ένα εσωτερικό κύκλωμα, στο οποίο είναι ενταγμένοι το ΥΠΕΣ και οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι πολίτες θα τα παρακολουθούν με καθυστέρηση μόλις τριών λεπτών από την αποστολή τους».

Μια από τις μεθόδους που εξασφαλίζουν τη γρήγορη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων είναι αυτή που προβλέπει διαφορετική καταμέτρηση για τα ψηφοδέλτια και άλλη για τη σταυροδοσία των υποψηφίων που παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο. «Πρώτα θα γίνει καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, θα σταλούν τα αποτελέσματα για τα κόμματα και μετά θα ξεκινήσει η καταμέτρηση για τους σταυρούς των υποψηφίων, για τους οποίους γύρω στα μεσάνυχτα θα έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό αποτελεσμάτων που θα έχουν ενσωματωθεί».

«Ίσως δεν χρειαστεί να υπάρξει στις 21:30 εκτίμηση για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά να μας προλάβουν τα πραγματικά αποτελέσματα, ανάλογα με την ταχύτητα ενσωμάτωσης τους στο σύστημα. Εκτίμηση θα χρειαστεί εάν υπάρχει πχ. κάποιο κόμμα που οριακά μπαίνει ή δεν μπαίνει στην Βουλή» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

Μάθε που ψηφίζεις

Για να μάθει κανείς που ψηφίζει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  1. Μπαίνεις στο gov.gr και στην ενότητα μάθε που ψηφίζεις
  2. Αν γνωρίζετε τον εκλογικό σας αριθμό, πληκτρολογώντας τον, θα ανοίξει νέα καρτέρα με τα στοιχεία σας και το εκλογικό σας διαμέρισμα.
  3. Αν δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να βάλετε 5 προσωπικά σας στοιχεία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να βάλετε:

Α. Επώνυμο (Ολογράφως)

Β. Όνομα (Τα δύο πρώτα γράμματα)

Γ. Όνομα μητέρας (Τα δύο πρώτα γράμματα)

δ. Όνομα πατέρα (Τα δύο πρώτα γράμματα)

Ε. Έτος γέννησης (4 ψηφία)