Θύελλα στον πολιτικό κόσμο, κλυδωνισμούς και εκατέρωθεν πυρά μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών έχει πυροδοτήσει η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη τις τελευταίες ημέρες, με τις αναφορές κατά του ανεξάρτητου – πλέον – ευρωβουλευτή να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας μετά την καταγγελία από τη νομική εκπρόσωπο της Κομισιόν και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική βλάβη.

Στην εκπομπή της Πέμπτης (20/4) «Πρόσωπο με πρόσωπο» του ANT1 με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου συζητήθηκε το πολύ σοβαρό αυτό θέμα με την Λιάνα Κανέλλη να βγαίνει εκτός εαυτού για όσα έχουν ακουστεί με αυτήν την υπόθεση για την καταγγέλλουσα και κατ’ επέκταση για την αντιμετώπιση που έχουν οι γυναίκες σε τέτοια ζητήματα.

Η βουλευτής του ΚΚΕ… απασφάλισε, πήρε τον λόγο και επικεντρώθηκε σε μία άλλη διάσταση του θέματος  μιλώντας για τον εξευτελισμό στον οποίο υπόκειται τα τελευταία 24ωρα η Ελένη Χρονοπούλου.

«Δεν σέβεται κανείς και δεν λυπάται κανένας αυτή τη γυναίκα – την όποια γυναίκα – σήμερα είναι αυτή, αύριο θα είναι κάποια άλλη, εύχομαι να μην υπάρξει άλλη, αποκλείεται θα υπάρξει, και τις προηγούμενες που υφίστανται… Την έχουμε κάνει κομματάκια, κουρελού, τη βάζουμε δίπλα από τον Λιγνάδη, τον Φούφουτο, το Μούμουτο. Σας ικετεύω, σας παρακαλώ, ο βιασμός είναι η χειρότερη μορφή βίας, οι γυναίκες εξακολουθούν ακόμη και στον πολιτικό λόγο να αντιμετωπίζονται ως ασθενής τάξη» είπε αρχικά η Λιάνα Κανέλλη.

«Μόνοι σας λέτε, γυναίκες και παιδιά, ασθενής τάξη. Μία τάξη που τη βλέπεις ίσα με εσένα δεν την χαρακτηρίζεις ασθενή. Κι όταν πάτε στο σεξ εκεί γίνεται πυρ, γυνή και θάλασσα και ξαφνικά είναι η πιο δυνατή και είναι αυτή που σέρνει τα καράβια. Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Σοβαρευτείτε απέναντι στις γυναίκες, είναι καταγγέλλουσα και είναι υπόλογος. Αν συνεχίσουμε έτσι θεοποιούμε τον θύτη. Ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του. Καλά κάνατε και τον διαγράψατε. Αυτή που δεν κατάφερε να κάνει αυτό που ήθελε ήταν η γυναίκα, η οποία δεν μπόρεσε να το πάει δικαστικά, όπως ήθελε και την κάναμε πατσαβούρα. Μπορούμε να αλλάξουμε συζήτηση Νίκο; Σε ικετεύω» έκλεισε η Λιάνα Κανέλλη.