Ότι και αυτός αλλά και η πελάτισσά του εμπιστεύονται τις βελγικές αρχές επεσήμανε το πρωί της Πέμπτη (20/4) ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό. «Η κατάσταση της ψυχολογίας της εντολέως του δεν είναι καλή μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος και των φωτογραφιών της» τόνισε ο Σπήλιος Σπηλιάκος.

Μιλώντας εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου ο δικηγόρος της γυναίκας που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η καταγγέλλουσα περιμένουν να δουν τις εξελίξεις και ότι κινήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα.

«Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι μυστική αυτή τη στιγμή στο στάδιο που βρίσκεται στο Βέλγιο, όπως και η εντολέας μου έχει ευλαβικά τηρήσει αυτά τα τρία χρόνια τη μυστικότητα της διαδικασίας. Εμείς εμμένουμε σε αυτό» τόνισε ο Σπήλιος Σπηλιάκος.

Σε ερώτηση για το εάν η η εντολή του γνώριζε πώς θα εξελισσόταν η διαδικασία απάντησε: «Το χρονικό διάστημα προφανώς όχι. Αυτό είναι αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, η οποία ενεργεί στο χρόνο που η ίδια επιλέγει. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω τον χρόνο στον οποίο προέβη στο αίτημα στην Ευρωβουλή η Εισαγγελία, ούτε μπορώ να εξηγήσω και να τοποθετηθώ για ποιο λόγο αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα ή γιατί δεν έγινε αργότερα. Εμείς οι δικηγόροι της επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και θα πράξουμε ανάλογα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές και αναμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας».

Κλείνοντας αναφέρομενος στο εάν η καταγγέλλουσα έχει υποβληθεί σε εξετάσεις που να αποδεικνύουν κακοποίηση ο δικηγόρος της σημείωσε ότι τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα έχουν προσκομιστεί αρμοδίως.