Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη και ανέφερε πως η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόκειται να μιλήσει για το σκάνδαλο με το Κατάρ για το οποίο κατηγορείται.

Συγκεκριμένα, παραχώρησε συνέντευξη στο OPEN και είπε πως «υπάρχει μια στιγμή που η κυρία Καϊλή θα μιλήσει για το τι έγινε». Ακόμα είπε ότι η δίκη θα γίνει σε περίπου 2 με 2,5 χρόνια προανήγγειλε όμως πως «ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

«Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να μεταφέρουμε μηνύματα στο κοινό. Υπάρχει μια στιγμή που η κυρία Καϊλή θα μιλήσει για το τι έγινε, αλλά νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Πρέπει ακόμα να περιμένουμε το τέλος της έρευνας. Είναι μια έρευνα που είναι μυστική», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τα χρήματα στο σπίτι της

Επίσης, ο Σβεν Μαρί είπε πως «κάποια στιγμή θα υπάρξει αποφυλάκιση υπό όρους. Η κ. Καϊλή θα μπορέσει να δουλέψει ξανά. Η κ. Καϊλή έχει δικαίωμα, όπως όλοι, στο τεκμήριο της αθωότητας. Σήμερα αυτό το τεκμήριο της αθωότητας από ορισμένους στον Τύπο, έχει καταπατηθεί έντονα, βίαια και είναι απαραίτητο να το υπενθυμίσουμε σε αυτούς που γράφουν με μελάνι και δεν ξέρω πού είναι ο χορηγός αυτού του μελανιού αυτών των δημοσιογράφων».

«Αλλά το να κατηγορείτε ανθρώπους με τέτοιο τρόπο, με κατηγορίες που δεν παρέχονται, είναι πολύ σοβαρό σε μια χώρα, σε ένα κράτος δικαίου, σε ένα δημοκρατικό κράτος, είναι πολύ σοβαρό», είπε στη συνέχεια.

«Στο διαμέρισμα της δεν έμενε μόνη. Πάνω από όλα έχω την εντύπωση ότι ο κ. Παντσέρι λέει τη δική του αλήθεια, δεν λέει όλη την αλήθεια και κυρίως προστατεύει τους ανθρώπους γύρω του. Αυτή είναι η άποψή μου, η αστυνομία ερευνά, νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχουν ειπωθεί ακόμα όλα. Ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», πρόσθεσε στο τέλος της τηλεοπτικής συνέντευξης του.