Από το απόγευμα της Δευτέρας (17/04) με συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο γνωστός ηθοποιός και μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του κόμματος, Αλέξης Γεωργούλης.

Αιτία για την αιφνίδια αποπομπή του αποτέλεσε το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας που κατέθεσαν οι εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου, εξέλιξη που γνωστοποίησε χθες, δρομολογώντας τη σχετική, θεσμική διαδικασία η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο θέμα της απομάκρυνσης του κ. Γεωργούλη μετά την έρευνα και τις καταγγελίες σε βάρος του. «Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε ο κ Κούλογλου.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου, ο συνάδελφός του είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, πριν από περίπου 2 χρόνια και τις είχε διαψεύσει.