Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έχουν δρομολογηθεί και οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να κρίνουν τις προτάσεις διακυβέρνησης των κομμάτων. Εξαιτίας του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν περί συνεργασιών τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν για να αξιολογήσουν. Η ψήφος είναι πάντα μια θετική επιλογή. Ο πολίτης κρίνει ποιο κόμμα τον εκφράζει καλύτερα και αποφασίζει να το ψηφίσει.

Όποιος ψηφίσει ΝΔ, επιλέγει το πρόγραμμά μας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό ώστε να το υλοποιήσει. Η ΝΔ έχει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα από όλα τα πολιτικά κόμματα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα περιπλέκονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας σπεύδουν να πουν ότι θα επιδιώξουν κυβέρνηση συνεργασίας, δίχως να λένε με ποιο κόμμα και με ποιες προγραμματικές θέσεις. Οι δημόσιες τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ανδρουλάκης έχουν θολώσει ακόμη περισσότερο το μήνυμα. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είπε στους Έλληνες πως μετά τις εκλογές και αφού του έχουν δώσει την ψήφο τους, θα αποκαλύψει ποιον «Άγνωστο Χ» προτείνει για πρωθυπουργό, ενώ την άποψη «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» την απορρίπτει το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κάλπη της 21ης Μαΐου έχει τη δυνατότητα είτε να περιπλέξει είτε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Θα τα ξεκαθαρίσει μόνο με ισχυρό ποσοστό της ΝΔ αφού έτσι θα φανεί πως οι πολίτες επιλέγουν ένα κόμμα και συγκεκριμένο πρωθυπουργό για να κυβερνήσει.

Από την άλλη πλευρά, η ψήφος προς την αντιπολίτευση περιπλέκει την κατάσταση. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μετά. Ποιος θα συνεργαστεί με ποιον και με ποιες προγραμματικές θέσεις. Στο παρελθόν, η πατρίδα πλήρωσε την αστάθεια και την αβεβαιότητα. Είναι αδήριτη ανάγκη να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς το μέλλον.

Η ισχυρή εντολή προς της ΝΔ είναι ισχυρό σήμα πως οι πολίτες θέλουν να συνεχιστεί αυτή η πορεία. Μόνο έτσι δε θα ανατραπούν όλα όσα πετύχαμε 4 χρόνια τώρα και παράλληλα η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται με σταθερότητα σε ένα κόσμο με πολλές αβεβαιότητες! Η ΝΔ μόνο εκπέμπει καθαρό μήνυμα, διότι είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρες θέσεις!

  • Τάσος Γαϊτάνης, Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ