Σε κλείσιμο των εκκρεμοτήτων του ενόψει εκλογών αναμένεται να προβεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώτη απ’ όλες αυτή των ψηφοδελτίων.

Υπάρχουν ακόμη μια σειρά από κενές θέσεις σε συγκεκριμένες περιφέρειες τις χώρας όπου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα ονόματα όλων των υποψηφίων κάτι που θα γίνει εντός των επομένων ημερών μέσω συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ εκκρεμεί βεβαίως και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλα τα άλλα μεγάλα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη παρτίδα των ονομάτων που θα ανακοινωθεί θα περιλαμβάνει κυρίως πρόσωπα που υπηρετούν το αμφίπλευρο άνοιγμα της Κουμουνδούρου καθώς και κάποια ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα στο ευρύ κοινό. Θυμίζουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων αναμένεται να λήξει επίσημα την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Και βέβαια οι συνεργάτες του προέδρου καταρτίζουν αυτές τις ημέρες ένα μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να επισκεφθεί όσο γίνεται περισσότερους νομούς της χώρας μέχρις τις 19 Μαΐου που επιτρέπονται οι ανοικτές πολιτικές συγκεντρώσεις.

Αύριο ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, όπου θα έχει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς και τους ψηφοφόρους της περιοχής στους οποίους θα μιλήσει για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την ανάγκη να συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες κάλπες.